Genijalni um

najbolji

ovaj je film za mene najbolji klojeg sam ikad gledala... mnogi ne djele moje mišljenje ali to jednostavno je tako za mene... pogledajte ga...

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Hm...

meni je fil odličan. Istina, očekivala sam nešto što se može mjeriti s Forreest Gumpom, ali to ipak nije to. Film je dosta lošiji od Forresta iako ima nekih dodirnih točaka; dva čovjeka neshvaćena od strane ostalih, pomalo blesavi,svaki na svoj način. Zapravo jedan lud, drugi glup! =) Ipak, pobjeđuje Forrest....film nad filmovima! ;D Slažem se s recenzijom prije moje da je film rađen tipično za Oscara, ali u moru ispraznih i nezanimljivijh filmova koji se danas snimaju, ističe se kao jedan od boljih. Definitivno zaslužen Oscar.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

holivudijada

jedan bejzdonatrustori, jedan ludi genijalac, jedna ljubavna priča, zaplet u stilu rapleta "šetog čula", peripetija i hepiend i eto nam svih sastojaka za holivudski film. film stvoren po receptu za oskara. međutim, film me nije posebno oduševio jer unatoč tome što je problem filma zanimljiv (šizofrenija i paranoja u suradnji s matematičarevom genijalnosti), on se previše oslanja na proizvoljne fantastične elemente (fiktivni likovi iz nasheve glave glavni su oslonac za stvaranje radnje), a i ljubavna priča je ispričana na već toliko puta viđen stereotipni način. pritom, ispreplitanje ljubavne priče i priče o mentalnoj bolesti isprepletene su na manjkav način: na trenutke dominira jedna tema, na trenutke druga, tako da se stječe dojam da redatelj filma nije mogao odlučiti o čemu radi film. jedina misao vodilja je vjerojatno bila da radi film za oskara.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju