Vrtoglavica

Prava grčka tragedija

Film je jako dobar. Bolji je od prosječnih i sada mi je jasno ,nakon što sam ga pogledao, zašto ga mnogi svrstavaju među bolje filmove. Meni se nije svidio lik glavnog glumca, posebno u drugom dijelu filma u kojem pokazuje svoju opsesiju za voljenom plavušom poput nekog manijaka pod čijim je ona vlasništvom. Ne želim spoilat, tek kada pogledate cijeli film shvatit ćete što se ovim htjelo reći. Vertigo (Vrtoglavica) je prije vrtoglava sudbina Madeline nego film o strahu od visine, taj strah pao je u drugi plan, dok je drugi strah došao do izražaja-onaj od smrti ili još veći, onaj od same savjesti. Vertigo je više misteriozan nego romantičan.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Apsolutno remek djelo

Iako možda novim naraštajima djeluje zastarjelo, film je apsolutno remek djelo, i nije badava proglašen naboljim filmom svih vremena!

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vertigo

Ovo je remek djelo savrseni film Alfreda Hickoka.Veoma uzbudljiv i zanimljiv film.Film koliko god puta ga pogledate sve je bolji i bolji.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Filmčina

Hitchcock je zvijer živa. Film se može pogledati bezbroj puta i uvijek ćete imati dojam da se ta misterija, premda u filmu otkrivena, još uvijek negdje nalazi i u filmu i oko nas. Obrat je najbolji u filmskoj umjetnosti. Objašnjenje istog još je bolje. James Stewart i Kim Novak iscjedili su najbolje iz sebe. Iako, ovaj film karakteriziraju kao triler-misteriju ( kaj i je ), ovaj film je u biti jedna tragična ljubavna priča, toliko tragična da zasjenjuje Sofokla, Edipa i ostale grčke tragičare. Usput, ovaj je film najdraži našem nedavno preminulom Peterliću. I da, Hitch je najbolji redatelj ikad, i jedan od najvećih umjetnika ikad.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju