16 blokova

Vrlo dobar krimić

Vrlo dobar krimić o korumpiranosti policije i što se dogodi kad jedan od njih odluči okrenuti ploču i sjeti se one "protect and serve" zakletve. Odličan nastup Willisa, koji pokazuje da još nije za staro željezo, dapače, oduševio me je svojim nastupom, ekspresijom lica i očima, jer doslovno glumi i prenosi emocije pogledima. Pokazuje ovom ulogom, da je puno više od običnog akcijskog junaka, na što smo od njega navikli iz drugih filmova, posebno Umri muški trilogije, koja neminovno pada na pamet.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

16 ulica (blokova)

Solidna krimi drama, u kojoj Bruce glumi policajca omamljenog od alkoholnih para kojeg je briga za sve. No, kada se on i svjedok kojeg treba isporučiti sudu, nađu u smrtonosnoj opasnosti od kolega iz svojih redova, brzo se trjezni i postaje dobri stari McLaine (Die Hard).. Jedino što me u cijelom filmu iritira jest OGAVNO IRITANTNI glas glumca Mos Def (koji cijelo vrijeme MEKEĆE....Meeeeeee-ko da je koza)..koma

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Neočekivano solidna akcijska drama

Priznajem da uopće nisam čuo za ovaj film donedavno, nekako se poput duha provukao kroz kino dvorane i uopće se nije pojavio kod nas u videotekama pa sam očekivao najgore, a ostao ugodno iznenađen viđenim. Prekaljeni redatelj odličnog "Lethal Weapon" serijala, Richard Donner, već zadnjih desetak godina gotovo da i ne snima (samo dva filma), a zadnji dobar film mu je bio davne 1994 (i opet sa Mel Gibsonom u western komediji Maverick) pa je očito da se kreativno istrošio. Ili, možda bolje rečeno, snima filmove koji su za današnje doba pomalo zastarjeli i ne mogu konkurirati realizmu novijih naslova. Zato je i iznenađenje da je upravo u "16 Blocks" uspio pronaći kompromis svog tipa buddy-buddy filmova i nešto mračnije, ozbiljnije akcije. Ovog puta nema Mel Gibsona, ali zato je tu odličan Bruce Willis kao istrošeni i deprimirani policajac koji dobije priliku napraviti ispravnu stvar i promijeniti svoj život. Tandem Willis-Mos Def funkcionira sasvim solidno iako Mos Def ponekad i pretjera u svom portretu priprostog i dobrodušnog pekara. Donneru definitivno zamjeram traljav i pomalo neinspiritivan početak filma, no kad se jednom zaplet posloži - film odlikuje sasvim solidna zabava uz nekoliko odličnih scena poput otmice autobusa. Pomalo rutinizirani kraj kvari solidan dojam, no teško je očekivati neka prevelika iznenađenja. Sve u svemu nije na razini Smrtonosnog oružja, ali sasvim ugodna akcijska razbibriga s elementima drame koja najavljuje da se Richard Donner vraća u formu.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

sixteen

više nego solidan krimi triler sa b.willsom

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

još jedna akcija brucea

iako bruce u ovom filmu izgleda ko da će se raspast i iako opet dolazi ta uloga "justice warriora",mislim da je on to prilično dobro izveo u odnosu na njegove godine, uključujući morsea kao glavnog protivnika čovjeka koji ne odustaje od svojih namjera, i defa koji svojim piskutavim glasom pravi dobro društvo bruceu kao njegov jedini prijatelj i glavni subjekt oko koga se i čitavi film vrti. najviše me zadivio kraj filma- pomalo neočekivan ali zadovoljavajući, što je glavni razlog zašto filmu dajem odličnu ocjenu i preporučam ga svima željnim malo akcije bruceovih nadmudrivanja

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ništa više osim solidno

Jedini razlog zbog čega ovaj film se ističe od sličnih, osrednjih akcijskih B-filmova su Bruce Willis u glavnoj ulozi i Richard Donner iza kamere. Upravo su njih dvojica bila odlučujući faktori zbog čega sam se odlučio na gledanje ovog filma, zbog njihovog ''backgrounda'' u akcijskim filmovima. Na kraju se ispostavilo da smo dobili osrednji akcijski filmić koji se pogleda i brzo zaboravi. Radnja filma ne predstavlja ništa novo i zapravo je kombinacija mnogih sličnih akcijskih filmova (ima elemenata ''Umri muški'', ''Bjegunca'', ''Ponoćne utrke'' i sl.), pa se na njoj ne vrijedi previše i zadržavati. Glumačke role su solidne. Willis je portretirao jednu od svojih klasičnih akcijskih uloga (čitaj:sam protiv svih), osim što je ovdje zanimljivo portretirao ostarjelog i iscrpljenog policajca. Posebno bih izdvojio David Morsea kao glavnog negativca, koji je svoju rolu odlično odradio i bilo bi ga zanimljivo vidjeti u sličnim ulogama. Jedini tko me iritirao tokom cijelog filma je Mos Def kao zatvorenik kojeg Willis mora zaštiti. Njegov piskutavi glas i konstantno blebetanje izazvali su skroz suprotan učinak od očekivanog (mislim da je njegov lik bio zamišljen da doda malo komičnosti u film). Donner je solidno odradio svoj posao, jer u filmu ima kvalitetnih akcijskih prizora i zanimljivh načina snimanja, ali ipak je to slabije od onoga što sam od njega očekivao. Pogotovo zbog filmova poput ''Smrtonosnog oružja'' u njegovoj biografiji, a uz malo više truda moglo se i u ovom filmu nešto slično napraviti. Budući da se ovom filmu nije posvetila velika pažnja (promidžba) i činjenica da se nije pojavio u redovnoj video distribuciji nego direktno na kioscima, preporučam da sačekate da se film pojavi na nekoj TV-postaji, te ako nemate nekog pametnijeg posla, da ga pogledate.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

gledljivo

nista specijalno, ali moze se glrdat. mislim, dobar je film- ali nista sto ce dugo ostat u sjecanju

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

za pet

no comment ;)

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

old timer na zadatku

Na picetku u biti ne znas ko,sta,kako...Cini ti se da ce B.Wills umrijeti koliko je star, ali onda ne bi bilo filma,pa ipak pretpostavis da nece, jer ipak, to je B.Wills...Po stoti puta u zivotu krece u obranu svog zivotnog nacela "Pravda prije svega". Da bi se dobila protuteza,iz lika kojeg spasava ,usprkos nevinoj faci,viri sve osim postenja.Iz ovoga bi se reklo da mi film nije dobar ali je,nema nista special u njemu,nista po cemu cete ga pamtiti do kraja zivota, al je dobar...za pogledat.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju