Transamerika

solidna četvorka

Film mi nije bio neobičan. Dobro ispričana tragikomična priča, što zaslužuje solidnu četvorku, ali ništa više. Malo je predvidljiv, vjerovatno jer sam očekivala više zapleta i iznenađenja, ali na momente iznimno smiješan. Priča me se više dojmila zbog odnosa roditelj –dijete a manje zbog teme o transseksualnosti, iako je Felicity Huffman i u jednom i u drugom odlično odradila posao.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

lijepo,simpa i drukčije

danas sam pogledala film i super je.Nakon njega ćete se osjećat baš happy.Felicity odlično glumi a posebno me oduševila gluma njezine mame u filmu.Jednostavno,hrabro,čudno i lijepo.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

čudna tema, obična realizacija

sama tema filma već vam sugerira da propuštate nešto neobično ako ga ne pogledate. tema je zbilja neobična i stoga društveno relevantna (film može biti shvaćen kao borba za prava transeksualaca i svih neprosječnih seksualaca). majka (otac?) i sin putuju amerikom i grade svoj čudan odnos. na tom putu susreću niz čudnih ljudi, trude se uklopiti se u njihove svjetove zadržavajući svoje identitete. film o pravu na neobičnost. prvi dio filma prilično je jednoličan, ali u drugom dijelu postaje oduševljavajuće karikaturalan. kraj filma je tragikomičan, a i cijeli film vješto balansira između suza i smijeha. lijepi road film o neobičnom mladiću i još neobičnijem tati.

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju