Kraljevstvo nebesko

5

Pogledao sam ovaj film desetak puta i uvijek mi prođe u trenu. Za mene je ovo čista petica.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kraljevstvo nebesko

Film je odličan i vredi ga pogledati sa dosta tačnih istorijskih činjenica !!!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kraljevstvo

Križarski ratovi tema su mnogobrojnih filmova. I ovaj, kao i ostali, pokušava dati vizualni dojam o tome što se dešavalo u Biblijskoj zemlji u prošlosti. Izvrsna priča, izvrsni redatelj, izvrsni glumci. Kao rezultat svega toga: povijesni spektakl. Jeremy Ironsa sa svojom glumom ne moramo ni spominjati, on se već dovoljno dokazao kao izvrstan glumac. Iznenađenje je mladi Bloom, koji je slavu postigao ulogom mladoga vilenjaka, nastavio sa piratskim pustolovom, da bi u ovom filmu dokazao svoju glumačku snagu. Film kojeg moraju odgledati svi ljubitelji povijesnog i dramskog žanra.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vrh film...

Ko voli istoriju ovo je nezaobilazan film...Sve pohvale...

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kraljevstvo nebesko

Odličan povijesni pustolovni film.Odlikuje ga dobra gluma(Bloom me pogotovo iznenadio),sigurna režija Starog majstora Ridleyja Scotta,izvrstan scenarij i maestralno snimljena scena završne bitke za Jeruzalem.Film je između ostalog vrlo poučan i zanimljiv.Šteta što nema više ovakvih filmova koji ovako odlično odrade neku povijesnu temu.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Nezaslužene pokude

Nije se činilo vjerojatnim da će Ridley Scott nakon "Gladijatora" ponovno uspješno zakoračiti u povijest, osobito kad se sjetimo da mu ni s "1492: Conquest of Paradise" to nije pošlo za rukom. A onda nas je Scott stariji iznenadio i ponovno nam ponudio izvrstan (polu)povijesni film. Ridleyu Scottu mora se priznati da zna kada je pravo vrijeme za slow motion. Među najupečatljivije scene "Kraljevstva nebeskog" svakako spadaju upravo te, slow motionom 'začinjene' scene, i daju mu epsku dimenziju bez koje je povijesni spektakl naprosto nezamisliv. No, i mimo svojih epskih, vizualno prekrasnih scena, "Kraljevstvo nebesko" je izvrsno odrađen film. Većinu glumačkih izvedbi vjerojatno je suvišno spominjati, jer se tu mahom radi o etabliranim glumcima, čija se izvedba nikada ne spušta ispod dobre ili solidne. Treba radije spomenuti Evu Green, koja se, s tek dvije filmske uloge iza sebe, izvrsno snašla u produkciji ovako velikog formata. I svakako se ne smije zaboraviti na Orlanda Blooma, za kojeg smo mislili da je samo ljepuškasti privjesak za blockbustere, da bi se u "Kraljevstvu nebeskom" iskazao kao - glumac. Stoga mi nikada neće biti jasna nominacija za Razzie kojom su ga 'okitili' baš za ulogu u ovome filmu, jer se upravo u ovoj ulozi iskazao kao solidan, a usudila bih se reći i karizmatičan glumac, koji je sposoban igrati centralni lik i iznijeti film na svojim leđima.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dosada

jako dosadan film...ali i vrlo poučan...tko voli,nek izvoli...

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

boooring

film je neka čudna kombinacija gladijatora i gospodara prstenova,bar se meni tako čini. u svakom slučaju, nekakav povjesni spektakl, bla bla. meni osobno vrlo dosadno. al ko voli nek izvoli.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

redateljska verzija

Ridley Scott, čovjek koji je režirao tolike spektakle, neke bolje, neke lošije, ali "Kraljevstvo nebesko" stvarno možemo nazvati izvrsnim ostvarenjem. Odgledao sam samo redateljsku verziju koja traje 45 minuta duže, te moram priznati da nisam pogledavao na sat. Film je zanimljiv, jako temeljen na povijesnim činjenicama (ima nekih stvari koje su morali dodati da bi radnja bila zanimljivija), ali sve u svemu ja se ne bi usudio reći da je ovo komercijalni spektakl. Ovdje je dokazano ozbiljno redateljsko umijeće Ridleyja Scotta. Scene borbe imaju toliko umjetničkih dijelova. Nije prikazan samo pokolj, kao u običnim spektakluma. Scott se igra s tim scenama (kamera, montaža), te im time daje značaj. To su jedne od boljih scena borbe koje sam ikad gledao. Scenarij je vrlo, vrlo dobar. Prepun je rečenica nad kojima se čovjek može zamisliti, a ne ostati prazne glave. Govori nam o drugom križarskom ratu, te se može puno toga toga naučiti. Glumci su vrlo dobro odradili svoj posao. Orlando Bloom odradio je svoju ulogu i više nego dobro. Treba istaknuti i izvrsnu Evu Green, Liama Neesona, Michaela Sheena i maestralnog Brendana Gleesona. Kamera, glazba i montaža su također izvrsni. Scott nam pruža ne samo običan spektakl, nego bi se ja usudio reći umjetnički napravljenu povijesnu ratnu dramu, koja zaslužuje dosta pažnje. Barem tako izgleda redateljska verzija. Film je izvrstan, te ga preporučam svakome, samo onaj tko ne želi gledati 186 minuta, može pogledati onih 145. Preporučam.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

U iščekivanju redateljske verzije

Kraljevstvo nebesko je bio jedan od filmova koje sam najviše očekivao, pa kad su me ostali svi redom razočarali (najviše Aleksandar Veliki), te kad je film propao u kinima, uz ne baš najpovoljnije kritike, stvarno nisam znao čemu se nadati. I s takvim stavom sam prišao gledanju filma. I rezultat? Iznenađujuće povoljan. Film uopće nije dosadan, dapače, političkim intrigama oko borbe za vlast u Jeruzalemu se moglo dati još prostora, pogotovo Emi Green , koja je nažalost ostala potpuno neiskorištena i služi samo kao priležnica Balianu (iako je navodno dosta prostora u redateljskoj verziji, koju još nisam pogledao, posvećeno upravo njoj i njenom sinu koji se u ovoj verziji uopće ne pojavljuje). Čak je i Orlando Bloom dobar, iako se vidi da on nema karizmu da sam iznese teret 150 milijunskog filma. Ali tko bi uopće bio dobar izbor? Russell Crowe je prestar za ovu ulogu, a najzabavnija mi je pomisao na to kakav bi film bio sa Schwarzeneggerom s kim je Ridley Scott namjeravao snimiti film prije 10-ak godina. Ma zamislite samo scenu kad kršćani napuštaju Jeruzalem nakon poraza, a Arnie se okrene i izrekne onu svoju poznatu I'll be back!!! Za antologiju! Ostali glumci su jako dobri, pogotovo David Thewlis, koji je sa svojih 20 min u filmu naprosto pojeo ostatak ekipe. Sama rekonstrukcija razdoblja križarskih ratova je jako zanimljiva, iako su idiličan suživot svih vjera, krvnički prikaz apsolutno svih templara, i mirno puštanje kršćana nakon poraza (bez barem pojedinačnih klanja), malo teški za povjerovati. Muslimani su u odnosu na kršćane prikazani kao pozitivci, što je pohvalno ali i nevjerojatno za današnje holivudske filmove, i tim više ne mogu shvatiti prosvjede muslimana za vrijeme snimanja filma(Scottu je čak i prijećeno smrću). Sve u svemu, film je jako dobar, možda ću moći reći čak i odličan nakon što odgledam i produženu verziju.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dosta dobar

Ovaj film Ridleya Skota me nije razočarao. Bio je ugodan za gledati. Vizualno je vrlo upečatljiv i muzika je odlična. Bitka za Jeruzalem mi je također odlična, ti dijelovi filma spadaju u možda najbolje bitke koje sam ikada vidio, zaista fenomenalno. I efekti su vrhunski, pogotovo mi se svidjelo to što se uopće ne stekne dojam da se radi o efektima. Imam malu zamjerku na glumce, i to ne na sve već samo na Orlanda Blooma (koji i u ovome filmu glumi kovača koji kreće u avanture??!!) i na Evu Green u koju se zaljubljuje (čiji je lik standardno plitko prikazan, što većina ženskih likova u ovakvim filmovima i ispadne). Osim što mi oni nikako ne spadaju u ovaj film, lik koji Bloom glumi mi dođe malo blesav... u filmu ga prikazuju kao nekoga tko vjeruje u ideale, voli svoju pokojnu ženu do te mjere da ide u Jeruzalem da ju oslobodi od grijeha, on je kao utjelovljenje onih pravih viteških vrijednosti... i onda na kraju završi sa drugom ženskom. To mi i ne bi smetalo da ga kroz cijeli film nisu drugačijim prikazivali. No dobro, imam još dosta zamjerki ali neka, kad kad se sjetim kako je aleksandar ispao, ovo je fenomenalno. Moram napomenuti da mi se vrlo dopao lik Saladina. Kao cjelina mi se film vrlo svidio. Navodno je redateljska verzija još bolja. Ocjena: 4+

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kraljevstvo nebesko

Sve u svemu u redu, smeta mi što se puše u istu political correct trubu, svi smo mi isti ...A krščanski Vitezovi a kako bi moglo biti večinom propalice, ubojice itd. Na kraju filma sam bio doista otreznio jer sam istinski očekivao osvajanje Jeruzalema a ne pad istog ... Na režiju i ostalo nemam što prigovoriti, tek sam ga jednom pogledao a na tom če vjerojatno i ostati.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zagarantirani spektakl

Nakon ''Gladijatora'' Scott je napravio još jedan respektabilan povijesni spektakl koji je za klasu bolji od ''Troje'',''Kralja Arthura'' i ''Aleksandra'' koji su se pojavili u razdoblju između njegova dva filma. ''Troja'' je išla ciljano da zaradi i zabavi ne mareći za povijesne činjenice,''Arthur'' je probao prikazati legendu o kralju na malo drugačiji način- zanimljiva ideja, ali neiskorištena. Kod ''Aleksandra'' Stone je sve nepotrebno zakomplicirao i u svemu tome se izgubio. ''Kraljevstvo nebesko'' je povijesni spektakl koji ima sve-zanimljivu priču (rat za ''svetu zemlju''), spektakularnu scenu bitke (završna opsada Jeruzalema) i poruku filma (mir i jednakost između različitih vrsta vjera, a tzv. borba u ime Boga je zapravo borba za bogatsvo i moć). Glumačka ekipa je odlična, a ugodno me iznenadio Bloom za kojeg, moram priznati, sam mislio da ne može iznijeti glavnog lika takvog velikog filma, ali uloga mladog kovača koji se slučajno nađe u velikom ratu mu je odlično sjela. U posljednjih nekoliko godina pojavilo se dosta tzv. povijesnih spektakla, pa su se ljudi možda i malo zastili tog žanra, pa zato film nije ostvario efekt poput ''Gladijatora''.Film koji nikoga neće razočarati.

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

kraljevstvo nebesko

Kad sam iznajmio DVD očekivao sam samo vizualno-zvučni spektakl na kinu ali na sreću nisam dobio samo to. Film je nevjerojatno staložen i ne opterečuje previše osjetila tako da se možete u potpunosti posvetiti filmu. Na početku filma stanje u Europi koje je u 12st. bilo mračno odlično je simbolizirano snijegom koji se ne lovi na zemlju i crnim oblacima dok dolaskom na Bliski Istok s očekivanjem iskupljenja dolazite u osunčano područje "ali ne kao na Floridi". Za to je zaslužna izvrsna fotografija,glazba je upečatljiva, a opet nenametljiva. Kralj Saladin je fantastičan kao i većina glumaca. Bloom je kao što se kaže u ostalim recenzijama malo anemičan ali to nekako i odgovara njegovoj ulozi naime on je u prvom redu kovač tj.običan čovjek koji se bori za čovjeka, a ne Boga (vitezovi su se borili za vjeru-bogatstvo). Uostalom film ima sve elemente dobrog filma: tragediju,akciju,romansu,dramu... Scott je opravdao svoju reputaciju, a o filmu dosta govori i ime producenta Branka Lustiga koji se ipak ne potpisuje na bilo što.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kingdom of heaven

OVO JE ODLIČAN FILM!

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Mrcina od trojke

To što je Ridley Scott režirao me ne dira previše- na filmove se treba gledati pojedinačno (a da i ne spominjem da baš i nisam impresioniran Gladijatorom). Ono po čemu ovaj povjesni megamix odskače od ostalih je dublje dodirivanje meni uvijek zanimljivog pitanja vjere. Paralalela povučena između islama i kršćanstva do granice gdje se razlike teško mogu podvući (identičnost molitvi, različite interpretacije istih ideja, motivacija i sl.) je vrlo impresivna. Tako da sam i dobio osjećaj da se u prvi plan stavila ta diskusija, dok se predvidljivo i pomalo već dosadno vizualno savršena dotjeranost bitki stavlja u drugi red. Gluma je i više nego solidna, pogotovo obzirom na karaktere koje su trebali pratiti. Bloom po meni jako dobar- ništa nije pogrješio, držao se neke šablone i ne odskače previše. Eva Green vrlo neprimjetna (valjda zbog uloge i meni nepotrebne scene šišanja). Ghassan Massoud (Saladin) je odličan (što ipak pripisujem jako dobroj ulozi). A Edward Nortonu (gubavom kralju) sam našao jedinu zamjerku- i to jedinu koju je imao za odraditi. Gubava osoba nema želju mahati rukama i tresti glavu kako bi sugovornici dobili dojam da on uistinu priča ispod maske. Gubava osoba pokrivena maskom bi pričala kao i svaka ostala- tako da njemu (ili možda redatelju) dajem najveći minus. Glazba se mogla puno bolje iskoristiti- tako da je vrlo mlohava i linearna. Scenarij solidan, a rascjepkanost pripisujem rezanju 90 minuta materijala. Za bitke nemam primjedbe, osim možda očite potrebe da se u te tipične scene ubaci nešto novo. Ipak je prošlo već dosta vremena. Sve u svemu, bolje od ostalih povjesnih spektakla i da se malo više pazilo na glazbu, novitete i pretjeranu patetiku u scenariju, ovaj bi se polu-zanimljiv film mogao ozbiljno približiti nečemu vrijednom ponovnog gledanja.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

vrlo dobro

vrlo dobar film,iako sam ja očekival malo više cjepanja i klanja ,iako mi se sad još više dopal.Scene borbe su jako dobre iako ih ima oko 4.Mali Orlando Bloom je odglumil fantastično a drugi glumci su za svaku pohvalu kao npr.Liam Neeson,Eva Green te fenomenalan Jeremy Irons kojeg na žalost više nema u filmovima.Priča prati kovača(Bloom)koji nakon smrti žene i djeteta te nakon ubojstva svečenika odluči krenuti s svojim ocem(Neeson)u Jeruzalem po oprost za sebe i ženu.Putem mu otac biva ubijen a on nastavlja put s njegovom titulom.Kada dolazi u Jeruzalem on se stavlja na raspolaganje kralju koji je zaslužan za mir između muslimana i krščana(bad guys u filmu-posebno templari).Kad kralj umre nasljeđuje ga rata gladan Guy de Lusignana.U borbi krščanska vojska izgubi od muslimana a Bloom i nekolicina vojnika ostaje braniti Jeruzalem i njegove stanovnike.Zadnja opsada je fantastično napravljena.Film je jedan od jačih filmova prošle godine i sigurno bi više zaradil da su ga bolje reklamirali,ali glavonje iz Fox-a su se uplašile da se kampanja ne poveže s ratom u iraku(krščani protiv muslimana),tako da je film zaradil ''samo''negdje oko 100 mil.usd.ocjena 4

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

druga strana ulice - Kraljevstvo nebesko

Danas znamo Ridley Scott-a kao redatelja koji je uskrsnuo posrnuli povijesni žanr sa svojim, možemo reći legendarnim gladiatorom.Kad takav redatelj ponovno radi još jedan takav veliki spektakl, postoje tri mogućnosti; film neće moći dostići slavu prethodnika, bit će bolji od prethodnog filma, ili će jednostavno biti previše njemu sličan (gladiatoru). Moram priznat da sam se i ovoga najviše bojao.Ali ovdje ipak nije takav slučaj, osim što možda glavni junaci imaju sličnu tragičnu prošlost (gubitak obitelji, žene...).Dok sam čekao film, na TV su se non-stop vrtile "reklame" za film, koje su izgledale prilično dobro,ali ipak reklame nisu film. Kraljevstvo nebesko funkcionira prvih pola sata uvoda, a onda se sve počinje rušiti kao kula od karata.Zašto se to dešava, pa po mom mišljenju vjerovatno zbog glavnog glumca (Orlando Bloom) koji nije mogao podnit teret glavne uloge koje mu je redatelj dodijelio. Orlando Bloom fenomenalno funkcionira kada su kraj njega veterani glume, kao npr Liam Neeson i Jeremy Irons, ali nakon šta ga oni "napuste", Orlando Bloom više nije uvjerljiv.Ovo je ista vrsta filma kao Gladijator, gdje glavni glumac nosi radnju, samo šta je u Gladijatoru to Russel Crowe odlično odradio, dok sa Orlandom to u Kraljevstvu nebeskom ne ide.Pogledavši film, mogu blago reći da je nedorađen.Glavni lik se zaljubi u ženu koju ne može imati, odnosno koja je udata za njegovog najvećeg neprijatelja; i sad vi tu očekujete neku zabranjenu ljubav,neke sukobe oko te ljubavi,ali to se uopće ne desi,imate dojam kada ste u osnovnoj školi a učiteljica vas pita što je pisac htio reći a vi nemate pojma je li riječ o pjesmici ili romanu.U filmu ima ovakvih situacija na bacanje, tako da će vas to blaže rečeno razočarati.Filmu dajem ocjenu dva jer je to ipak Ridley Scott koji može puno puno više. Inače,čuo sam glasinu da su film u montaži skratili za punih uru i petnaest minuti, pa bi to moglo dosta objasniti. Licemjerje fanatičnih kršćana i muslimana je odlično

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ridleyeva rutina

Nakon ovog filma sam dobio dojam da Scott može napraviti dobar film poluslijep i sa zavezanom desnom rukom. Zaista sve odrađuje rutinski i po liniji, a film opet nije loš(Kralj Athur) i zamoran (ALeksandar), nego prilično solidan... Moram priznati da mi je prvo zapalo to što se nekako radnja prebrzo odvija, skače se iz scene u scenu što mi malo kvari dojam, no čitam o tome da će na DVD-u doći verzija duža za 40 minuta - tu bi moglo doći do ispravka. Priča je dobra, glumci također. Doduše, malo se u dijalozima pretjeruje sa suvišnim filozofiranjem i patetikom (najbezveznije mi je kada se Bailan obraća nekom klošaru u gradu sa - starče, gdje je Isus Krist razapnut? - malo neuvjerljivo...) No, inače je sasvim o.k. Poanta o tome da se na kraju filma, kao i tokom cijlog, kritizira američka akcija kao i ratovanje zbog vjere, postignuta je. Čak me i Bloom ugodno iznenadio, bio je vrlo dobar i uvjrljiv kao vojskovođa. Ovi što se bune što opet nije neki macho kao Crowe u filmu, reći ću samo jedno - zamislite da Neeson dolazi u selo do Crowea (ili nekom njegovog izgleda i godina) i i prodaje mu priču da mu je otac. Pa pišali bi se od smijeha! Mlađi glumac je bio i poanta. Nije ovo Ridley Scott u najboljem izdanju, čak niti u jednom od boljih, no on pokazuje da i rutina i iskustvo može napraviti jako dobar film. Ocjena: 3,5. E,da - zakon mi je kralj - gubavac!

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Tako tako

Od redatelja Gladijatora i kultnih Blade Runner i Alien, ocekivao sam vise. Istina, film nije toliko los koliko pricaju, ali je dojam prilicno mlak , ko da je sklepan na brzaka, ima dosta nedorecenosti. Mogao je biti puno bolji. Ugledna glumacka ekipa, Liam, iako na kratko, je odlican, Norton kojega vecina niti nebi skuzila, je jako dobar u ulozi kralja koji pokusava ocuvat mir u Jeruzalemu, tu je i vrlo dobar Jeremy Irons, dok je daleko najbolji lik car Saladin. Vrlo uvjerljiv i karizmatican. Jedino je Bloom los. Mislim, nije on sam po sebi uzasan, ali je uzasno neuvjerljiv u toj ulozi, pogotovo dok drzi govor narodu u Jeruzalemu, nikako ne moze nosit film. Radnja je iako dosta iscjepkana cak i dobra, nema previse patetike. Ali, kao sto rekoh, dosta nedorecenosti. Eva Green kao glavni zenski lik se usred filma transformira iz jake zene u osobu koja samo place. Njihov odnos isto nedorecen. Scene borbe, iako ih je malo su dobre. Opsada Jeruzalema naprosto fantasticna! Ljudi se bune da je kopija Povratka Kralja, ali ja tako ne dozivljavam. Sve u svemu, puno bolje od Troje i Kralja Arthura, ali ni priblizno dobro ko jedan Brave Heart ili cak Gladijator. Ko zna, navodno ce dvd izdanje ponuditi redateljsku verziju koja ce bit bolje slozena. Btw, trebalo bi uvesti ljestvicu od 1-10, ne samo 5.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

whatever

sve u svemu mene je ovaj ep ostavio potpuno ravnodusnom i na likove i na radnju , a posebno nezainteresirana i pomalo njonjava uloga orlanda bloom, mislim budimo realni taj djecak nije muskarcina kao russel crowe....

Ocjena recenzije: 2.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ženska

Gledano sa ženskog stajališta moram zahvaliti R. Scottu što je odabrao Blooma za glavnog glumca. Film i nije tako loš, da izuzmemo ono tipično preseravanje - ja, alfa mužjak, držim prodiku tj. dizanje morala vama jadnicima koji ne znate držati ni oružje. O, Bože, hoće li to ikad prestati?! Što se tiče priče i nije tako loša. Dobro, opet povijest koju je prilagodio sebi (ili možda nije), no to ostavljam povjesničarima. No sve u svemu probavljivo.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

slikovnica

Ako od filma redatelja Scottova kalibra ocekujete NESTO bolje od Troje i Aleksandra, dobit cete NESTO sto je samo NESTO bolje. poveznice ta tri filma: >americki obradena povijesna tema('nough said) >zgodnicki deckic u glavnoj ulozi(Bloom, Pitt, Farell) >inace ugledniji glumac u sporednoj(Liam Neeson, Sean Bean, manje vise Val Kilmer) te >mudri istocnjacki negativci koji daju politicku ispravnost(Saladin,Darije III,Kak Se Vec Zove Kralj Troje) No barem Kraljevstvo nije toliko lose, moze se uzivati u vizualnom, sto je veliki plus ispred ona vec navedena 2 filma, a i Edward Norton je nezaboravljiv u ulozi tragicnog kralja gubavca. Al sve u svemu ne bas inteligentna zabava prepuna srednjevjekovne govorancije o casti, hrabrosti i tako dalje....

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Sahaladin je kralj

Bloom je totalno neuvjerljiv glumac i ne razumjem zasto ga forsiraju...katastrofa!!! zbog njega se nisam uzivio u film! Film nema elemente spektakla jer imam feeling da je totalno lose montiran, radnja se cijelo vrijeme cjepka tako da nemam dojam cjeline nego skup milijun spojenih nezavisnih djelova! rat je dobro napravljen sto sam ocekivao od Scotta! Moja ocjena je skromnih +2 Najbolji lik je Sahaladin, definitivno najuvjerljiviji lik, utjelovljenje ratnika i velikog covjeka, tocno kako treba...

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Lijep i plitak

Fotografija i glazba su sjajni, pravi spektakl za gledanje na velikom platnu. Na nesreću, priča je poprilično dosadna, a glavni lik ima tako beznačajan 'personality' da ga je mučno gledati. Najviše karizme ima lik Liama Neesona, ali on je pristan u premalo scean da bi to bilo bitno. Ako hoćete spektakl, svakako otići u kino. Ako od filma očekujete dobru priču i uvjerljive likove, radije odaberite nešto drugo.

Ocjena recenzije: 0.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

razlozi za rat

Inače nisam ljubitelj grandioznih filmova, Troja i Kralj Arthur su me apsolutno razočarali, međutim Gladijator mi je bio odličan i sada se ponovo pokazalo da Ridley zna svoj posao...glumačka postava je sasvim u redu, meni se čak sviđa i mali Bloom i mišljenja sam da je odlično odradio svoj dio, Liam Neeson i Jeremy Irons su već duže moji ljubimci i ove uloge su im fino sjele, moram spomenuti uvjerljivog Ghassan Massouda kao mudrog Saladina, izbor ženske uloge je odličan, jer je Eva Green zaista seksipilna i predivna; odlično dočarava ulogu tadašnjih princeza...a izbor Nortona za kralja s maskom...sjajan potez, scenografija i kostimografija su odlične...prikazi bitaka su sjajno prikazani, ali kao što sam rekla nisam ljubitelj tih megalomanskih scena, pa me to i ne oduševljava previše! Sve u svemu film mi je zanimljiv zbog prikaza kršćanstva i muslimanske vjere, mogućnosti življenja u zajedništvu i miru i beskrajne ljudske gluposti koja je u stanju sve to uništiti. Još jedan dokaz koji govori u prilog tome kako nesigurni ljudi započinju najružnije stvari... sama sintagma "svetog rata" bi trebala biti jedna velika životna lekcija...nažalost malo tko to razumije...

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

...tako je to kad Ridley bira glumce...

...odabere potpuno nekarizmaticnog Blooma za Baliana (kako da nas on uvjeri da je u stanju prijeci put od zalosnog kovaca do junaka i ratnika sa snaznim osjecajem za moral, i opet natrag???)...Neesona, koji je izvrstan, svede na tek nekoliko (ipak znacajnih) minuta...ipak mu se potkrade pa odlicno izabere Sa(ha)ladina...a jednog od najvecih glumaca danasnjice - Nortona - unisti gotovo do neprepoznatljivosti, iako je Nortonov glumacki pecat prejak da bi ga sakrila maska... ...kada tome svemu dodam poprilicno naivan scenarij, pricu koja je toliko otvoreno ispolitizirana da svom gledatelju ne ostavlja bash nista za kasnije razmisljanje - jer je sve vec receno jasno i glasno: 'rat je los! vjera je dobra, religija opasna u rukama zlobnika!? - sto lisava film bilo kakve dublje dimenzije, te scene borbi koje mozda jesu vizualno impresivne, ali ne predstavljaju nista novo i uzbudljivo (nisam osobiti fan Scottovih filmova, ali zalosno je gledati kako pomalo kopira samog sebe), ostaje mi za zakljuciti kako je Scott napravio 2 sata osrednje zabave i dobar 'politicki osvjesten' film za potpuno politicki neosvjestene - svi ostali morat ce 'traziti srecu' negdje drugdje...

Ocjena recenzije: 4.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

fanscinantno

Ovaj film je remek djelo o borbi u starom vjeku.film također ima dobru glumačku postavu i dosta povjesnih značaljki.

Ocjena recenzije: 1.78 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

STARI MAJSTOR : R.S.

Nestrpljivo sam docekao ovaj film, nakon katastrofalnih epskih spektakala / A.Veliki,Troja /bilo je samo pitanje trenutka kad ce "stari majstor" pokazati kako se to radi. Naravno, svi su ocekivali nastavak "Gladiatora", jedino su zaboravili da se to moglo dogoditi da se Ridley primio redateljske stolice u "Kralju Arthuru", a ovko moramo "Kraljevstvo nebesko" gledati i dozivjeti bitno drugacije. Istina je, da O.Bloom nema karizmu i glumacki staz jednog R.Crowea, sto ne znaci da je lose odigrao zadano, da scenario ima dosta rupa te se dosta razvlaci prema kraju, da nema maestralne glazbene teme koja drzi fim, ali sjajnim redateljskim vodenjem nas majstor Ridley, definitivno prenosi u vrijeme krizarskih pohoda i sudara dvaju svjetova. Vrhunski odraden i doraden movie koji svakako treba pogledati i shvatiti kompletan stvaralacki niz Ridleya Scotta.Morace proci vrijeme dok se analiziraju sve premosnice njegovih filmova, a onda ce se vise pricati o nagradi za zivotno djelo filmske akademije, a Kraljevstvo ce naci mjesto u gornjem djelu njegova opusa.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

I ne toliko lose

Iskreo ocekivao sam patos, patetiku, melodramu, besmisao.. ukratko jos jednog Aleksandra Velikog. Dobio sam koliko toliko suvislu pricu o mladom vitezu i integritetu u svijetu koji se raspada. Akcija je rezirana ok, kostimi su mi u nekoliko trenutaka izgledali kao malo zaprljanija varijanta Star Trek produkcije. Dizajn filma je savrsen, doduse snijeg pada prema gore, ali sto ces. Vazna stavka je da ljuvane price nema kao u kralju Arturu i ne opterecuje pricu kao sto odnos s majkom to cini u Aleksandru. Da ne znam bolje, rekao bih da je i nema. Sve u svemu, solidna 3 za akcijski spektakl. Dobio bi i vise da je kraci pola sata

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ispod očekivanja

Da je ovaj film režirao netko drugi, rekao bi da je odličan, ali od jednog Ridley Scotta sam očekivao puno više. Prije nego što je film stigao u naša kina čitao sam recenzije ljudi na imdb-u i većina ga je hvalila, neki su govorili da je čak bolji od gladijatora. I tako ja sa ne strpljenjem odem na pretpremijeru i kada ono razočarenje. Najveći problem filma je scenarij Williama Monahana koji djeluje nekako zbrkano,a Scott je iz njega izvukao maksimum. Film ne nudi ništa već ne viđeno, a na neke trenutke je dosadan. Bitke su odlične, a glazba solidna. Što se tiče glume Orlando je dobar, no mene su najviše impresionirali Ghassan Massoud kao Saladin i Jeremy Irons kao Tiberije. I na kraju zašto kraljevstvo nebesko nije gladijator 2? Zato što nema glumca kalibra jednog Russela Crowa koji može nositi film na leđima, nema glazbu hansa zimmera, nema pravi scenarij i što je najvažnije nema dušu. Nadam se da će Scott ubuduće pažljivije birati scenarije i da će se iskupiti već sljedećim filmom o Pancho Villi. Ocjena 3.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Krvavo, Zaprljano i Brutalno..

Ridley you Dog, you did it again!Uspio je nadmašiti Arthura i Troju i Alexandra velikog, pa čak i sebe samog tj. svog Gladiatora.Odlična režija, odličan prikaz bitaka, brutalne i krvave i zanimljive, što recimo nije uspijelo prije navedenim filmovima.Prva bitka u šumi dostojna je početne bitke iz Gladijatora(također u šumi).Odlična glumačka ekipa, Liam Neeson, Jeremy Irons, te iznenađujuče dobar Orlando Bloom.Naime smatrao sam da Bloom nije dobar izbor za tu ulogu,jer je nekako prekrhak i premlad, te mu više pašu uloge komičnih junaka, baš kao u Piratima.A kad se sjetimo Troje, gdje je glumio totalnu kukavicu, imao sam loš predosječaj, naročito kad se uzme u obzir da je u opticaju prije njega bio opet Russell Crowe( E to bi bilo nešto, Russell i Ridley poinovno zajedno).No izgleda da mu mač i oklop dobro sjede, tip je nabacio par kila i pustio bradu, te odglumio vjerovano najbolju ulogu do sada.Svidio mi se prikaz kralj Baldwina IV, tek sam dva dana nakon filma saznao da ga je odglumio Edward Norton(još jedna njegova briljantna izvedba)Naime pošto ima gubu nosi masku bez grimase, te mu nemožemo vidjeti lice, no unatoč tome možemo vidjeti svaku njegovu emociju kad izgovara svoj tekst, služeči se gestikulacijama, i pokretima tijela i ruku.Dobra fotografija, no moram opet spomenuti bitke, mislim da je glavna i največa bitka na kraju bolja čak i od bitaka u Gospodarima.Iako se i sam bavim specijalnim efektima nisam mogao skužiti koji dijelovi su digitalno ubačeni a koji ne, Ridley koristi efekte na pametan način, uopče se nemogu skužitit, možda se malo vidi u bombardiranju grada, no ovo ostalo je jednom riječju odlično.Ako su ono sve statisti svaka mu čast.Film možda malo šteka sa povjesne strane, koliko znam iz onog što sam pročitao, no to mi uopče ne smeta, jer na kraju krajeva koji povijesni spektakl danas nema promjenjenu priču.Jednostavno nemam loših riječi za film, veselim se DVD izdanju na kojem če biti redateljska verzija duža za čak 90 min.Svakako pogledati!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Povijesne preinake

Sve u svemu film je itekako gledljiv te ga ja svakako prporučam.Jedino što ne valja to su male povijesne preinake.Ako je već htio napraviti povijesni spaktakl mogao je to malo bolje proučiti.Neke stvari se podudaraju kao što je odsijecanje glave Raynaldu radi ne ponuđene mu vode (ponudio je vodu kralju a ne njemu) te bitka za Jeruzalem i još neke stvari(stvarna ličnost Baldwin IV koji je bolovao od kuge te stvarno porazio Saladina sa 16 godina). U filmu su vitezovi Templari prikazani kao zadnji ljigavci koje zanima samo ubijanje muslimana.E to nije točno, kao što nije točno da su Reynald i Gyu bili pripadnici tog reda. Raynald je stvarno bio dosta zeznutu (stvarno je napadao karavane)ali nije pripadao tom redu. Ja film preporučam i sigurno će se naći u mojoj DVD kolekciji.

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju