Human Rights Film Festival - Festivali
Home      Festivali      Human Rights Film Festival

Human Rights Film Festival

Filmski festival o ljudskim pravima, kako bi glasio hrvatski prijevod, nastavlja trend sličnih festivala rasprostranjenih po Europi i svijetu.

filmski.net 07.12.2009 0 komentara

Human Rights Film Festival

Organizatori Human Rights Film Festivala kao svoj cilj ističu nastojanje da kroz popularan medij filma široj javnosti približe temu ljudskih prava i prošire svijest o brojnim marginaliziranim društvenim temama i problemima. Jedna od osnovnih i dugoročnih ambicija Festivala je poticanje kritičkog promišljanja suvremenog globalnog i lokalnog okruženja.

Filmski program donosi različite filmske vrste, žanrove i stilove iz raznih svjetskih kinematografija, često manje poznatih domaćoj publici. Predstavljaju se autori kojima je manje (ili najmanje) do industrije zabave, a znatno više do izazivanja, informiranja, postavljanja pitanja, istraživanja, sumnjanja, mijenjanja, zamišljanja i filmskog umjetničkog stvaranja. Tu su i retrospektive priznatih majstora, a kako ne bi sve ostalo samo na filmu, popratni program donosi tribine, predavanja, izložbe, koncerte i brojni druge aktivnosti vezane uz pitanje ljudskih prava.
Festival organiziraju Multimedijalni institut i Udruženje za razvoj kulture.

službena stranica

Komentari

Nema komentara.