Split Film Festival - Festivali
Home      Festivali      Split Film Festival

Split Film Festival

Traže se nova, kreativna, osobna, eksperimentalna, radikalna i subverzivna djela  i radovi van klišeja filmske i video produkcije.

filmski.net 12.09.2009 0 komentara

Split Film Festival

U Splitu se od 1996. godine održava Međunarodni festival novog filma. Festival je otvoren za sva nova, kreativna, osobna, eksperimantalna, radikalna, subverzivna ostvarenja (film, video i novi mediji) svih dužina i žanrova. Pozornost se poklanja radovima nastalim u otklonu od vladajućih kanona filmske i video produkcije, bilo da je riječ o tradicionalnoj filmskoj tehnici ili najnovijoj tehnologiji elektronske slike.

U sklopu festivala odvijaju se projekcije odabranih radova, prezentiraju internet projekti, interaktivne instalacije, performansi, posebni programi, te retrospektive domaćih i stranih autora,  a tu su i posebni programi koji uključuju predavanja, radionice i prigodne razgovore. 

Program je podijeljen u Dugu i Kratku konkurenciju (za koje se dodjeljuju nagrade) te na programe Fokus, Frame Extended, Forum, Slika, Novi medij i Posebni program.

Zanimljiv je i program No Selection, koji je prilika za mlade i neafirmirane autore da bez ikakvih barijera i bez selekcije prikažu svoje radove, neovisno o tematici, dužini, žanru itd. Filmovi se prikazuju kao otvorena projekcija, a doslovno svi su pozvani da javnosti pokažu svoja ostvarenja.

www.splitfilmfestival.hr 

 

Komentari

Nema komentara.