RAF - Revija amaterskog filma - Festivali
Home      Festivali      RAF - Revija amaterskog filma

RAF - Revija amaterskog filma

Revija nije selektivne već galerijske prirode, prikazuje se sve što pristigne na natječaj, internacionalnog je dosega, događa se anualno i nema žirija. Glavnu riječ ima publika!

filmski.net 29.03.2009 0 komentara

RAF - Revija amaterskog filma

RAF je projekt visoko plemenite svrhe i djelo je nekolicine mladih entuzijasta (Vanja, Hrvoje, Oliver...). Jednom godišnje u Zagrebu, ranim proljećem u ožujku, na reviji se prikazuje sva gomila pristiglih radova, a u pauzama se otvara prilika socijalnog kontakta među okupljenim video umjetnicima, a samim tim i dobar protok ideja i mogućnost kreativne suradnje.

Osim bogatog glavnog programa, za vrijeme RAFa održavaju se razne radionice gdje se zainteresirani mogu priučiti osnovama kamere, montaže i montiranja te na taj način i sami aktivirati svoj - netko voajerski, netko aktivistički - okidač. Radionica nije statičnog karaktera, seli po volji i potrebi i po drugim hrvatskim gradovima.

Ni sam RAF nije statične prirode. Radi što boljeg plasmana video materijala i gledateljima i distributerima, radi se kompilacija filmova na koje je publika najbolje reagirala i šalje na turneju po drugim gradovima ili sličnim festivalima, naravno sve to uz dostojnu pratnju mladih i inovativnih domaćih glazbenika i video umjetnika.

RAF nije bez budućeg plana i cilja. Veliki video centar, gdje bi svi naslovi pristigli na natječaj u društvu s velikom kolekcijom drugih umjetničkih, aktivističkih i dokumentarnih materijala bili dostupni zainteresiranima koji bi ih mogli iznajmiti ili umnožiti - e pa to bi ih jako veselilo!

www.revijaamaterskogfilma.hr

Komentari

Nema komentara.