Tetovirana neznanka - Kino/TV program
Home      Kino/TV program      Tetovirana neznanka

Tetovirana neznanka

Simpatični Frank Tobin mladi je njujorški detektiv, fakultetski obrazovan momak i veteran Drugog svjetskog rata, čiji je posao uglavnom vezan uz forenziku u policijskom laboratoriju.

Tetovirana neznanka

S druge strane, poručnik Corriganiskusni je sredovječni policajac iz odjela za umorstva, koji upravo s Frankom preuzme istragu ubojstva nepoznate žene. Ona je u jednom gradskom parku pronađena mrtva u ukradenom automobilu, a jedini detalji koji bi detektive možda mogli uputiti u istrazi su tetovaža na njezinom ramenu i uzorak egzotične trave pronađen na mjestu zločina. Želeći doznati o kakvoj je travi riječ, Frank se zaputi u prirodoslovni muzej u kojem kao botaničarka radi privlačna Mary Mahan.

Nakon što Corrigan u mrtvačnici iznenadi provalnika koji s pokojnice pokuša ukloniti dio kože s tetovažom, Frank u posljednji trenutak ubije neznanca i time kolegi spasi život. Istraga crteža na tetovaži obojicu će ih odvesti do majstora za tetovažu Johnnyja Marseillea zvanog Električni Rembrandt, koji će im otkriti da je riječ o sidru. Čini se da je ubijena koristila više imena, te da su iza nje čak četiri braka iz kojih je na račun osiguranja zaradila veliki novac.

(THE TATTOOED STRANGER, 1950., SAD) Redatelj: Edward Montagne