Tulumarite s filmašima - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Tulumarite s filmašima

Tulumarite s filmašima

U Dokukinu Croatia upoznajte Borisa Mitića, u Kinoklubu Zagreb naučite o filmaškom zanatu dok Matanić tulumari u Bruxellesu.

s.p. 10.05.2010 0 komentara

Tulumarite s filmašima

U četvrtak, 13.05., u Dokukinu Croatia moći ćete popričati s jednim od najuspješnijih suvremenih srpskih dokumentarista Borisom Mitićem. Prikazat će se dva njegova filma, 'Dovidenja, kako ste?' (2009.) u 19.00 h i 'Lepa Dijana' (2003.) u 21.00 h. 'Doviđenja, kako ste?' je 'satirična putešestvija' kroz izbor najboljih srpskih aforizama u posljednjih 40 godina koje deklamira poznati glumac Nebojša Glogovac. 'Lepa Dijana' poznatija je kao 'prva ciganska kaskadersko-ekološka dokumentarna tragikomedija'. Nakon obje projekcije, moći ćete razgovarati s Borisom u programu nazvanom 'Meet the Mitić'.


'Lepa Dijana', početak.

Uskoro počinje nova početnička radionica u Kinoklubu Zagreb. Riječ je o Radionici scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže koja se održava redovito. Predavači su: redatelj Goran Dević, snimatelj Almir Fakić i montažer Staša Čelan. Na samom kraju radionice polaznike čeka komisijski ispit, te po položenom ispitu postaju članovi Kinokluba Zagreb. Za dodatne informacije možete kontaktirati Tomislava Šobana na e-mail adresu tom.soban@gmail.com ili na broj 091-725-38-42.

Otvoren je i natječaj za 5. One Take Film Festival, Međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru. Festival će se održati od 18. do 20.11.2010. u Zagrebu, a rok za prijavu je 15. rujan 2010. Ako trebate više informacija, prijavnicu i pravila prijave, potražite ih na službenoj stranici Festivala ovdje.

Kratkometražni igrani film 'Tulum' Dalibora Matanića u produkciji Kinorame dobitnik je Grand Prixa za najbolji film na 13. međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Bruxellesu, (29. travnja - 9. svibnja 2010.) u Belgiji. Film je inače dobitnik deset nagrada, a ovo mu je peti međunarodni Grand Prix za najbolji film.

Komentari

Nema komentara.