9. RAF za kraj - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      9. RAF za kraj

9. RAF za kraj

Drugi dio Revije prošao je u znaku dugometražnih srpskih premijera i duhovitih hrvatskih filmova, a sve završava uz veliki subotnji party!

s.p. 26.03.2010 0 komentara

9. RAF za kraj

Prošla je i druga polovica 9. Revije amaterskog filma. U četvrtak se moglo vidjeti dva dokumentarca srednjeg metra: 'Afričku palmu' i 'The Medium is the Message', a nakon njih prikazan je dugi dox 'Zmajeve linije' koji se bavi zanimljivom studijom o energetskim točkama u Istri i Sloveniji, poznatim kao 'litopunkturni meridijani' iliti 'zmajeve brazde'. Zatim su prikazani alternativni filmovi iz Beograda, eksperimentalni kratkiši, te kratkiši koje RAF preporuča.

Na kraju je prikazana prava poslastica te je u 22h bila premijera jednog od dva srpska filma koja su obilježila ovogodišnji popratni program RAF-a. Riječ je o filmu 'Srce je mudrih u kući žalosti' redatelja Marina Maleševića koji je pokupio nagrade na Potenza International Film Festivalu i 33. festivalu filmskog scenarija (Vranjačka Banja). Nakon 'Srca' gledatelji su mogli vidjeti još 2 kratkiša odraslih RAF-ovaca,a  to su 'Dan mrtvih' Daria Lonjaka i 'Oslobođenje u 26 slika' čiji su autori Ivan Ramljak i Marko Škobalj.

Osim po filmovima RAF je poznat i po dobrim tulumima, a jedan takav očekuje vas i večeras!

U petak prijepodne kino Grič su okupirali osnovnoškolci te je prikazano čak 16 radova malih filmaša iz osnovnih škola iz Zagreba i Slovenije. U 15 sati predstavljao se igrani dugometražni film 'Bajka o Miloradu' kojem je jedna od autorica profesorica koja je predstavljala film zajedno sa svojim učenicima iz srbijanskog gradića Knjaževca. Na programu je bilo još srpskih filmova, u 16 sati je igrao igrani dugometražni 'Prvi radni dan' Stipana Milodanovića, a navečer u 22.20 mogao se vidjeti 'Jesen u mojoj ulici' redatelja Miloša Pušića u kojem su središnji likovi dvojica dvadesetogodišnjaka koji skupljaju novac da odu na more.

Film je svoju međunarodnu premijeru imao na Sarajevo film festivalu u glavnom programu i azijsku na Singapore film festivalu. Nakon 'Jeseni' prikazan je director's cut filma 'Najpametnije naselje u državi', a prijepodne prikazan je još duhovit film, splitski 'Romeo & Julio' koji odgovara na pitanje što bi bilo kada bi break danceri snimili gej parodiju sinkroniziranu na hrvatski.

Posljednji dan devete Revije amaterskog filma započinje u 13h projekcijom zadnjeg bloka Teens kratkiša, a nastavlja se u 15.00 sa srednjemetraškim teens fimom 'Voli pa vidi'. U 16h imate još jedan slot kratkiša i to njih čak 13. Nakon toga u 18h prikazuju se pobjednici Alternative film-video festivala iz Beograda, a filmove će najaviti Milan Milosavljević koji je jedan od organizatora Alternative film-video festivala. Još 12 kratkiša vrti se u 19h, kao zagrijavanje za zatvaranje koje je na rasporedu u 20 sati.

Za zaključenje glavnog programa najavljuje se samo malo govorancije i puno super filmova! Sat vremena poslije očekuju vas 4 low budget filma – 'Paper Tigers', 'Posljednje jutro jednog pijetla', 'Ča je to za jedan aikido' i 'Ne mogu se vratiti, ako ne odem!!!'. Za sam kraj u 22h je RAF specijal, Miroslav Bata Petrović i njegov dugometražni dokumentarno-igrano-eksperimentalni film 'Čudesan san Džige Vetrova'. A nakon druženja u kinu možete se preseliti u dvoranu Jedinstvo (stara tvornica pored kluba Močvara) gdje se sprema veliki party koji smo najavili u nagradnoj igri. Uživajte u filmovima i vidimo se na RAF-u!

Komentari

Nema komentara.