19. DHF - bogat popratni program - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      19. DHF - bogat popratni program

19. DHF - bogat popratni program

Na Danima hrvatskog filma očekuju vas prezentacija 3D tehnologije snimanja, radionice filmske kritike i eksperimentalnog filma, kućne reklame, pitching...

s.p. 09.03.2010 0 komentara

19. DHF - bogat popratni program

Bliže se 19. Dani hrvatskog filma koji će se od 06. do 10. travnja 2010. održavati u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu. Organizatori najavljuju da će 'ovogodišnji Dani biti predstavljeni u novom ruhu, kreativno zreliji, otvoreniji, osmišljeni kao jedinstvena platforma za okupljanje i druženje filmskih djelatnika, filmofila i ljubitelja dobre zabave.' Kao posebnu poslasticu najavljujemo da će se u suradnji s Fakultetom elektronike i računarstva (FER) održati prezentacija o stereoskopskoj 3D tehnologiji snimanja, a posjetitelji će moći uživati i u audiovizualnim instalacijama postavljenim u prostorima SC-a.

Na ovogodišnjoj festivalskoj manifestaciji bit će održane dvije radionice, s tim da smo radionicu filmske kritike Kritični dani već najavili ovdje. Druga radionica je Improvising sound and image, radionica eksperimentalnog filma koju će voditi američki umjetnik Robert Fenz. Prvi put bit će predstavljen i Market ideja, pitching forum namijenjen upoznavanju i suradnji potencijalnih autora, redatelja te produkcijskih kuća.

U opuštenoj atmosferi caffea &TD prikazivat će se reklame nastale u privatnim produkcijama koje su pristigle na natječaj za Kućni reklamni video-KRV, a najbolji radovi će se velikodušno nagraditi. Na ovogodišnjim Danima svoje je mjesto dobio i Književni salon, mladi program Kulture promjene, čiji će gosti biti književnici usko povezani s filmom. Navedenim popratnim programima možemo dodati niz zabavnih sadržaja: koncerte, vrsne hrvatske DJ-eve, glazbene tematske večeri, kao i nekoliko iznenađenja.

Ne smijemo zaboraviti ni glavni razlog održavanja Dana - predstavljanje hrvatske filmske proizvodnje! Programski selektori (Ivan Salaj za igrani film, Jakov Kosanović za dokumentarni film, Hrvoje Turković za animirani, Ana Hušman za eksperimentalni film te Arsen Oremović za glazbene i namjenske spotove) imaju pune ruke posla, s obzirom da je na natječaj pristiglo 400-tinjak autorskih uradaka. Najbolji od najboljih bit će javnosti predstavljeni sredinom ovoga mjeseca, kada možete očekivati i opširniju najavu glavnog programa Dana hrvatskog filma. Više detalje o svim natječajima i programu potražite na službenoj stranici DHF-a ovdje.

Komentari

Nema komentara.