Nova porcija smeća! - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Nova porcija smeća!

Nova porcija smeća!

Četvrto izdanje Trash festivala nudi zombi-premijere i nastup Marine Perazić koja diže Denis i Denis iz mrtvih.

s.p. 01.09.2009 0 komentara

Nova porcija smeća!

Četvrti Trash Film Festival odvest će nas na posebno mjesto - 'Zonu mrtvih'! Ovaj prvi srpski zombi film već smo detaljno najavili ovdje, a hrvatsku premijeru imat će u Varaždinu gdje se od 10. do 12. rujna slavi filmski trash u žanrovima akcijskog, borilačkog, horor i SF filma. 'Zona mrtvih' je značajna i po tome da se radi o filmu u kojem glumi Ken Foree ('Zora živih mrtvaca'), a na Festivalu će gostovati redatelji 'Zone' Milan Konjević i Milan Todorović.

U Varaždinu će boraviti i 'najveći majstor filmske maske' Miroslav Lakobrija koji će u petak, 11.09., u poslijepodnevnim satima imati zombie-radionicu, te će volontere pretvarati u zombije. Svi zajedno će netom prije projekcije 'Zone mrtvih' moći prošetati zombijevskim - red carpetom! Na ovogodišnji Trash prijavilo se 59 filmova, a 24 ih se bori za Zlatne motorke. Članovi žirija su pisac Borivoj Radaković, filmaši Robert Knjaz i Rajko Grlić (predsjednik) koji su pregledali nominirane filmove, ali dobitnici se neće znati sve do zadnjeg časa, do svečane ceremonije.


Filmska najava za 4. Trash Film Festival.

U glazbenom programu očekuje nas najseksipilnija rock zvijezda osamdesetih, bivša članice dueta Denis&Denis Marina Perazić. Njezini provokativni spotovi odišu trash kostimografijom u stilu 'Flash Gordona', a organizatori ističu da bolje elektro-pop muzike u Hrvata i nije bilo. Kao predgrupa Marini Perazić nastupit će njene primorke, četiri djevojke pod imenom Angels koje smo imali prilike vidjeti na Dori 2006. i 2007. U petak nastupaju dva žestoka benda: PopAbsinthe i Metalika ('sa K i s jednim L'). PopAbsinthe je novoformirani varaždinski bend koji svira žestoke obrade najvećih hitova 80-tih, a Metalika se, naravno, bavi Metallicom.
 
Osim filmova i žive svirke, održat će se i predavanje 'Ludi znanstvenici na filmu' koje je pripremio saborski zastupnik dr.sc. Zdenko Franić, inače fizičar po struci. Poseban modni događaj pripremile su Lidya Jambriško i Martina Keretić. Radi se o reviji koja je neobična iz dva razloga: kostimi su retro 80', a modeli će se voziti na pravim koturaljkama (4 kotača), baš kao davnih 80-tih. Kraj cijelog trash cirkusa obilježit će Billy Idol real tribute, a zainteresiranim gledateljima najavljujemo cijenu dnevne karte od 25 kn. Više informacija o programu Festivala očekujte pred početak ove 'fešte trasha'.

Komentari

Nema komentara.