Emmanuelle i ostale lijepe vijesti - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Emmanuelle i ostale lijepe vijesti

Emmanuelle i ostale lijepe vijesti

U Vrsaru se sprema festival Casanove i Emmanuelle, (o) Motovunu se dobro piše, Libertas izabrao najbolji kratki film, a Sila je uz 'Duh u močvari'!

s.p. 23.06.2009 0 komentara

Emmanuelle i ostale lijepe vijesti

Lijepe vijesti počinjemo najavom da će se u Vrsaru od 2. do 4. srpnja 2009. održati prvi hrvatski festival ljubavi i erotike pod nazivom Casanovafest. Trodnevni program manifestacije obuhvaća projekcije filmova, predavanja, izložbe i književne večeri nadahnute erotikom. U filmskom dijelu programa prikazat će se tri erotska filma u kojima glavnu ulogu igra nizozemska glumica Sylvia Kristel koja je nedavno snimala i u Hrvatskoj. Riječ je o prvom filmu iz njezinog najpoznatijeg serijala, legendarnoj 'Emanuelle', a prikazat će se još i 'Uličarka' i 'Casanova'. Osim toga, održat će se i domaća retrospektiva s tri filma Zagrepčanina koji je rušio tabue u bivšoj Jugoslaviji, Zvonimira Maycuga. Moći će se vidjeti nekad zabranjeni 'Oaza', 'Kalvarija' i 'Ja sam tvoj Bog'.

(O) Motovunu se dobro piše - dobio je pohvalu britanskog tjednika The Observer, koji je u svoje preporuke nekoliko najzanimljivijih europskih destinacija ove ljetne sezone uvrstio i Motovun Film Festival! Autori naglašavaju neuobičajenu lokaciju festivala, ističu bogat filmski program projiciran na velikim kino platnima na otvorenom, te ovogodišnji poseban program koji uključuje uratke festivalske zemlje partnera, Finske. Uoči novog izdanja programa Motovun Online, koji će od 15. srpnja biti dostupan na službenim festivalskim stranicama, sprema se podsjetnik na devet najboljih u posljednjih devet godina! Revija svih dosadašnjih pobjednika spomenutog programa održat će se 02. srpnja u 21 sat, i to u zagrebačkom kinu Europa.



'True beauty this night', r: Peter Besson.

Publika je već izglasala jednu nagradu Libertas film festivala. Titulu najboljeg kratkog filma dobio je 'True beauty this night' redatelja Petera Bessona. Pobjednik je osvojio službenu nagradu - skulpturu 'Dubravka' koju je osmislio mladi dubrovački umjetnik Pero Mrnarević. Svi će kratki filmovi biti prikazani na projekcijama u Dubrovniku, gdje se očekuje i film 'Pod nadzorom', najnoviji uradak prošlogodišnje pobjednice kratkog filma Irene Škorić.

Za novu nagradu izborio se i Branko Ištvančić - njegov film za djecu 'Duh u močvari' osvojio je nagradu za najbolju režiju na prvom izdanju Sila film festivala u Italiji. Radnja filma se odvija u jedinstvenom pejzažu Kopačkog Rita, gdje djeca doživljavaju nezaboravnu pustolovinu. U priopćenju festivala istaknuto je da je nagrada dodjeljena baš tom djelu jer je riječ o 'filmu sa snažnim i originalnim utjecajem fotografije i likova, koji predstavlja afirmaciju visoke kvalitete u odnosu na sve predstavljene filmove na ovogodišnjem festivalu.'

Komentari

Nema komentara.