Ju tu za ju tjub - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Ju tu za ju tjub

Ju tu za ju tjub

U2 za You Tube! Bono posredovao u dogovoru Universala i You Tubea oko internetske stranice za gledanje glazbenih spotova.

s.p. 10.04.2009 0 komentara

Ju tu za ju tjub

Bono se ne bori samo protiv siromaštva, nego i za spas (svoje) glazbene industrije. Nakon njegovog posredovanja, u zajednički internetski projekt ući će Universal Music i You Tube. You Tube će otvoriti kanal Vevo na kojem će se moći gledati spotove glazbenika povezanih s Universal Musicom kao što su Kanye West, Weezers i - U2. Kasnije će utemeljitizasebnu internetsku stranicu Vevo.com, pa će tamo slušatelji i gledatelji moći u potpunosti uživati u bogatoj Universalovoj arhivi.

Sve je počelo kada je na jednoj večeri Bono predložio predsjedniku Universal Musica da se sastane sa šefom Googlea, u čijem je vlasništvu i You Tube. Na sastanku dvojice šefova konačno je postignut dogovor, a postavlja se pitanje zašto se tako dugo čekalo na to? Glazbeni videi na Internetu dugo su bili tabu tema za muzičke izdavače koji u njima nisu vidjeli mogućnost za profit. Čak je nakon dugog sudskog spora Warner Music odlučio u prosincu povući svoje spotove s You Tubea.

Universal i Google/You Tube odlučili su se za partnerski odnos u kojem će se dijeliti prihod od reklama, a stranica će biti kreirana po sličnom modelu kao i Hulu.com koji također besplatno emitira filmove i TV serije, preživljavajući od reklama. You Tube se nada da će u budućnosti stvoriti 'internetski MTV'. MTV je već na Inretnetu ponudio svoju arhivu gledateljima, pa će biti zanimljivo vidjeti čime će sve konkurentske stranice privlačiti gledatelje.

Komentari

Nema komentara.