Affleck traži pomoć - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Affleck traži pomoć

Affleck traži pomoć

Ben svojim kratkim filmom pomaže Kongu, a glasom ga prati Mick Jagger. Naziv filma, kampanje i pjesme: 'Gimme Shelter!'

s.p. 19.12.2008 0 komentara

Affleck traži pomoć

Ben Affleck režirao je za UNHCR kratki film kojim želi spriječiti humanitarnu katstrofu u Kongu. U kampanju se uključio i Mick Jagger, koji je za soundtrack filma besplatno ustupio pjesmu Rolling Stonesa 'Gimme Shelter'. To je ujedno i naslov kampanje. Pjesma je snimljena 1969. i onda je govorila o ratu u Vijetnamu i djeci koja trebaju zaštitu, a sada je vrlo slična situacija u Kongu.

Affleck je u svom filmu uz potresne snimke izbjeglica ubacio i podnaslove koji pojašnjavaju tamošnju situaciju. U posljednjem desetljeću je u Kongu oko 5 i pol milijuna ljudi umrlo zbog nasilja, gladi i bolesti. Etnički sukobi razvili su se nakon  genocida u susjednoj Ruandi, a situacija u Demokratskoj republici Kongo se ne poboljšava. Pobunjenici koje vodi odmetnuti general Nkunda osvojili su pokrajinu Sjeverni Kivu, nakon čega je iz nje izbjeglo četvrt milijuna ljudi.


'Gimme Shelter', r: Ben Affleck

Affleck je od 2007. četiri puta putovao u središnju Afriku. Njegov cilj je skupiti 23 milijuna dolara za rad UN-ove agencije koja se bavi izbjeglicama. Potrebno je osigurati pitku vodu, šatore, tople pokrivače, mreže za komarce i pribor za kuhanje, a ukupni broj izbjeglica koji trebaju pomoć popeo se na milijun i tristo tisuća ljudi.

Da bi pokazali film čim većem broju ljudi, organizatori kampanje puštat će film u kinima, na TV-u, te na internetskoj stranici UNHCR-a. Ukoliko ste i vi dirnuti ovim filmom, možete i vi posjetiti tu njihovu stranicu i pomoći koliko možete.

Komentari

Nema komentara.