'Star Wars' na 100 načina - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      'Star Wars' na 100 načina

'Star Wars' na 100 načina

Veličanstveni 'Star Wars' s mini-budžetom – glumci su figurice i povrće u kartonskim kutijama, a pričom se bavi curica od tri godine.

s.p. 25.07.2008 0 komentara

'Star Wars' na 100 načina

Hej, ako je George Lucas na DVD-u 'popravljao' svoju izvornu 'Star Wars' trilogiju, zašto ne bi i ostali snimili svoju verziju tog klasika. O većini tehnika koje se koriste u tim rimejcima (animirani sažeci od 30 sekundi -naslovna, lego filmovi) već smo pisali, a lista Wireda iz koje su skinuti ovi primjeri je dokaz da su 'Zvjezdani ratovi' svevremena zanimacija. 

1.Švedirani 'Star Wars'

Naučili smo vas što je 'švediranje' - tehnika rekonstrukcije filmova koju koriste likovi u Gondryjevom 'Be Kind, Rewind', a na službenom sajtu tog filma bio je i natječaj na koji su gledatelji mogli poslati filmove koji su oni švedirali. Naravno, netko se dosjetio švedirati i 'Star Warse', ali mu nisu trebali Lucasovi Industrial Light & Magic za efekte, nego je kao set za snimanje iskoristio park, a glavna scenografija su mu kartonske kutije.

2. Hardware Wars

 
 
Evo starog filma Ernieja Fosseliusa, kojeg proglašavaju za najbolju parodiju 'Star Warsa'. U filmu nastupaju tosteri i usisivači, glavni likovi se zovu Fluke Starbucker, Augie Ben Doggie, princeza Anne-Droid, Ham Salad i Darph Nader, a slogan filma je: 'May the Farce be with you!'

3. Star Wars u 3 minute - s akcijskim figuricama

Ovo je vjerojatno najstarija tehnika rekonstrukcije 'Star Warsa'. George Lucas se prvi dosjetio zarađivati prodajom figurica, maketa i ostalog popratnog materijala, a zaigrani klinci su godinama u igri ponavljali ključne scene iz velike sage. Evo kratke verzije 'Star Wars IV: Nove nade', s figuricama koje su puno jeftiniji glumci od onih holivudskih.

4. Kazališni 'Star Wars'

Baš kao i ona kazališna družina koja je cijelog Shakespeara sažela u jednu predstavu, tako su i ova tri Britanca priredila sažetak sage na sceni. Sva tri filma iz originalne trilogije, i to u - 20 minuta. Ekipa se koristi raznim tehnikama, ali u biti su to samo tri tipa koji bez ikakvih efekata i velikih pomagala odglume i prepričaju kultne filmove, a zbog izražajnih glasova mogu se preporučiti i za nastupa na radiju.

5.Vegeterijanski 'Star Wars'

Evo i jedne angažirane verzije 'Star Warsa', u kojoj sve likove glumi - povrće. Pozitivci (mladi 'Puke' i ostali) se bore za zdravu, organsku hranu koju napada 'mračna strana farme' koja koristi pesticide, zagađenja, GMO i ostale zla. Ipak, nema razloga panici, povrće (i jedna boca kikirikija!) uzvratit će udarac zlom Carstvu.

6.'Star Wars', rekonstrukcija 3-godišnje curice

Za kraj, evo dokaza da su zlobnici bili u pravu - 'Star Wars' su tako djetinjasti da ih najbolje razumiju 3-godišnje curice, koje lako prepričaju Lucasov film. Ili je to samo dokaz da 'Zvjezdane ratove' voli i mlado i staro, pa uskoro možemo očekivati nove rimejke - osobito kada ova mala naraste...

Komentari

Nema komentara.