Odabrane zagrebačke priče - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Odabrane zagrebačke priče

Odabrane zagrebačke priče

Popularnoj žalopojki o nekvaliteti domaćih scenarija uprkos, žiri je bio na mukama i umjesto 7 odabrao čak 9 finalista.

s.p. 10.07.2007 1 komentara

Odabrane zagrebačke priče

Nakon pažljivog i detaljnog iščitavanja, žiri u sastavu Boris T. Matić, Nenad Polimac i Vladimir Stojsavljević objavio je na pressici rezultate natječaja za scenarij kratkih filmova o zagrebačkim kvartovima. Devet filmova dužine od osam do 12 minuta zajedno će sačinjavati dugometražni igrani omnibus 'Zagrebačke priče', koji će se snimati u produkciji Propeler filma i uz sufinanciranje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Među odabranim autorima ima i mladih i nepoznatih, ali i iskusnih autora s velikim projektima iza sebe (Igor Mirković, Nebojša Slijepčević, Zvonimir Jurić), te poznatih faca iz drugih medija, poput Indexova blogera i književnika - Vlade Pušiona Bulića. Zanimljivo je da u finale nisu ušla neka druga poznata imena iz konkurencije poput Petra Krelje, Radislava Jovanova Gonza, Ivana Gorana Viteza, Vedrana Šamanovića, Josipa Viskovića i Maria Kovača.

Vladimir Stojsavljević izjavio je u ime žirija da se konačno u hrvatskim scenarijima vidi i osjeća pravi život, a ne duh literarnih priča, pa je valjda zato umjesto predviđenih 7 žiri izabra čak njih devet. Producent Boris T.Matić izjavio je da od toga dva planira snimiti do kraja godine, a ostale do Dana grada Zagreba ili za šesti ZFF.

Budžet svakog filma trebao bi biti do 100.000 kuna, a s obzirom da su članovi žirija prekardašili s brojem odabranih, trebat će truda da se zatvori financijska konstrukcija. Najvljeno je da će se stoga nekim autorima predložiti da svoj film snime kao zasebni projekt, a Matić je kao pohvalnu činjenicu izdvojio i da su se predstavile neke nove producentske kuće. Najavljeno je da će se za par godina možda raspisati natječaj i za druge zagrebačke priče, pa svi vi koji niste stigli napisati scenarij u roku ne očajavajte, nego čuvajte svoj rad do sljedećeg izbora. A evo i službenih rezultata natječaja: 

SCENARIJI ZAGREBAČKIH PRIČA  

'Šamar' Nebojše Slijepčevića

'Prozor' Zvonimira Jurića

'Inkasator' Igora Mirkovića

'Film Gorana Odvorčića i Matije Klukovića za Asju Jovanović i Andreu Rumenjak' Matije Klukovića i Gorana Odvorčića

'Recikliranje' Edija Mužine

'Game over' Vlade Bulića

'Kanal' Sanje Kovačević

'Špansko kontinent' Ivana Skorina

'Najpametnije naselje u državi' Marka Škobalja i Ivana Ramljaka

 

Komentari
A: rezi 10.07.2007 Pogledaj profil

bcb