Zašto ne bi i vi imali film u Puli? - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Zašto ne bi i vi imali film u Puli?

Zašto ne bi i vi imali film u Puli?

Pulski filmski festival ima i bogat popratni program u kojem i mladi i stari mogu snimati i prikazivati svoje filmove, a mogu biti i nagrađeni ...

s.p. 11.06.2007 0 komentara

Zašto ne bi i vi imali film u Puli?

Baš ovih dana otvorene su prijave za Popratne programe 54. festivala igranog filma u Puli:640x480 max, Malu filmsku školu profesora Baltazara, Pula Film Factory te cinemania(c).

Natječaj za najbolji kratki amaterski film nazvan je 640X480 max., i traže se filmovi čija rezolucija ne prelazi navedene mjere. Osim toga, filmovi moraju biti u trajanju od 5 sekunda do 5 minuta, uključujući naslov, uvod i duljinu trajanja zvuka. Video formati koji se primaju su: mpeg, avi, wmv i divx, a montaža snimljenog materijala nije uvjet. Bitno je da se fotićima, mobitelima i svim vrstama kamere uhvate spontani trenuci i snime neke zanimljive ideje, a najbolji će biti nagrađen s prijenosnim računalom. Rok za prijave je 20. lipnja 2007., a jedan autor može sudjelovati s najviše 3 filma. 

Osim toga, PFF poziva sve klince i klinceze, u dobi od 7 do 10 godina, da sudjeluju u Maloj filmskoj školi profesora Baltazara. Škola uključuje izradu kratkog animiranog filma i to u razdoblju od 9. do 14. srpnja u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Pula.
Voditelj radionice je Zvonimir Rumboldt, akademski filmski i TV redatelj te asistent na ADU u Zagrebu.
Polaznici će, uz pomoć voditelja, osmisliti priču, kreirati sadržaj, bojati i lijepiti elemente scenografije, upravljati figurama junaka filma (lego kockice, transformeri, autići i slično) te snimati odabrane kadrove digitalnim foto aparatom. Tehnikom stop animacije nastat će kratki animirani film, koji će biti prikazan u Areni, ali i biti uručen svim polaznicima. Kotizacija za sudjelovanje na radionicama je 150 kn, za dvoje djece iz iste obitelji 200 kn, a za troje 300 kn.
Krajnji rok prijave je 2. srpnja 2007., a prijavnicu je potrebno osobno dostaviti u Festivalsku upravu na 2. katu Istarskog narodnog kazališta, Matka Laginje 5, Pula. 

Bez brige, predviđene su radionice i za starije polaznike. U razdoblju od 22. lipnja do 16. srpnja održava se Pula Film Factory, serija radionica u trajanju od 24 dana koje daju sustavno znanje o izradi dokumentarnog filma. Cilj radionice je napraviti showreel (video isječak koji prezentira ideju cijelog filma) u trajanju od 3 do 5 minuta. Od polaznika će se tražiti snažna motivacija i osnovno predznanje. Zbog tehničkih ograničenja maksimalan broj polaznika je 10, a kotizacija za sudjelovanje je 200 kuna.

Voditelj radionica je Marko Zdravković-Kunac, a umjetnička voditeljica je nagrađivana dokumentaristica Biljana Čakić-Veselić

Izložba cinemania[c] već šestu godinu za redom obogaćuje program Festivala igranog filma u Puli. Tematizirajući koncept vizualnih medija i pokretnih slika, izložba problematizira odnose prema filmu, filmskom mediju, jeziku i izražajnim sredstvima filma, tematizira prostorno-vremenske koncepte, odnose prema društvu i popularnoj kulturi, načine gledanja i prezentacije.  

Za razliku od prethodnih izdanja tvrđeg eksperimentalnog usmjerenja, ovog se ljeta cinemania[c] bavi naizgled lakšim i ležernijim temama filmofilske problematike:  stari Hollywood, blockbuster i remake, filmski mitovi i žanrovi, sustav zvijezda, te film kao industrija zabave i dio popularne kulture.
U tom kontekstu u galeriji Aneks MMC Luka pod naslovom Retro, remake, replay biti će predstavljen izbor  video radova švedske umjetnice Cecilije Lundqvist, 'Sorry wrong number' Lale Raščić, te objekti Ivana Fijolića. Kustosica je Branka Benčić. Istovremeno će u prednjem izložbenom prostoru MMC Luka biti izložena instalacija Taxi britanskog umjetnika Richarda Wilsona. Program se odvija u suradnji s galerijom 01 iz Zagreba, a održava se od 16. srpnja  do 10. kolovoza 2007. 

Dodatne informacije o programu i svim natječajima, te kontakt adrese i brojevi mogu se naći na službenim stranicama Pula film festivala ovdje.
Komentari

Nema komentara.