Prometni kratkiši - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Prometni kratkiši

Prometni kratkiši

Ministar Kirin, Radislav Jovanov Gonzo, Marija Škaričić i veselo Star Wars društvo, svojim vas kratkišima pozivaju da pazite kako vozite.

n.k. 23.05.2007 1 komentara

Prometni kratkiši

Dugonajavljivana MUP-ova kampanja za sigurnost u prometu konačno je jučer u gledala tv-ekrane. Od šokantnih krvavih prizora o kakvima su špekulirali mediji – nema ništa, a umjesto krvi u njima se proljeva boja i lak za nokte.

Namjena je tri kratkiša, kažu u MUP-u, da 'djeluju na svijest vozača’, te da ih ‘potaknu na  poštivanje svih propisa’. Koliko će u tome biti uspješni možete procijeniti i sami. No, zahtjevne novinarske oči Jutarnjeg lista već su na prvom predstavljanju u jednom od tri spota uočile  grešku – biciklista kako se protivno propisima vozi po pješačkoj stazi. Ispostavilo se međutim da očima treba dipotrija, te da greške - nema.


Alkohol, brzina, r: R.J:Gonzo

 

U MUP-u su međutim iokao rekli da je u pitanju umjetnička sloboda autorskog tima, a koji čine kreativna direktorica Marina Andree, scenaristica Jelena Paljan, snimatelj Sandi Novak, montažerka Anita Jovanov, te redatelj, najproduktivniji domaći spotmejker - Radislav Jovanov Gonzo.

Zanimljivo je kako se, uprkos iznimnoj popularnosti svog prvog čovjeka na YouTube servisu, MUP-ovci nisu dosjetili na isti postaviti ova tri filma, pa smo to u suradnji s producentskom kućom Dim film, napravili – mi. Potražite ih na službenom Filmski.net YouTube kanalu tj. ovdje.

A kad vas već prometno osvještavamo, bacite oko i na par iznozemnih uradaka iste tematike: jedan od brojnih iz britanske kampanje THINK!, te rijetki biser iz 1979. pod nazivom 'Friends don't let friends drive drunk’, a za koji su uposlene jake Star Wars snage.

I, naravno, pazite kako vozite!

Komentari
A: Gugi 24.05.2007 Pogledaj profil

To što ljudi ne gledaju, a komentirali bi je cisto njihov problem. Greške nema i biciklisti se voze isključivo biciklističkim stazama. Isprika u Jutarnjem slijedi, pa bih molio i ovdje.