Skoro brzi film - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Skoro brzi film

Skoro brzi film

Na stranici britanskog TV programa "Channel 4" 20. i 29. siječnja u 20.35 po hrvatskom vremenu možete pogledati kratki film "Fast Film" Virgila Widricha.

17.01.2004 0 komentara

Skoro brzi film

"Fast Film" je 14-minutni animirani eksperimentalni film scenarista i redatelja Virgila Wildricha, nastao prošle godine u austrijsko-luksemburškoj koprodukciji. Prema kritičarima riječ je o tehničkom remek-djelu, animiranoj magiji u koju su upotrebom tehnologije (i fotokopirke) ukomponirane stotine sjajnih trenutaka iz svijeta filma.

U osnovi "Fast Film" priča jednostavnu priču - muškarac kidnapira ženu, a drugi je želi spasiti i kreće u dramatičan lov prepun divljih scena. No "Fast Film" je jedinstven po tome što su scene uzete iz 300 različitih filmova, a od njih je potom napravljeno 65 tisuća fotokopija. Zatim su preoblikovane na razne načine i animirane u kompletno novi pogled na Hollywood - turneju kroz povijest filma vratolomnom brzinom.

U samom naslovu filma stoji igra riječi. Ako je naslov na engleskom, naslov znači "Brzi film". No ako je na njemačkom, onda znači "Skoro film".

Film je dosad dobio mnogo nagrada, od kojih je najznačajnija ona za najbolji animirani kratki film na Worldwide Short Film Festivalu u Torontu. Film možete pogledati 20. ili 29. siječnja u 20.35 na stranici http://www.channel4.com/film/reviews/film.jsp?id=127021. A ako ste nestrpljivi, na istom mjestu ovog trenutka možete pogledati Widrichov film "Copy Shop", animirani film o vlasniku fotokopirnice nominiran za Oscara. Uživajte.

Ako se želite detaljnije informirati, posjetite redateljevu stranicu www.widrichfilm.com

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.