Visura Aperta Momiano 06 - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Visura Aperta Momiano 06

Visura Aperta Momiano 06

Festival audio i video medija Visura Aperta od 4. do 8. kolovoza održava se po sedmi put u istarskom gradiću Momjanu.

filmski.net 31.07.2006 0 komentara

Visura Aperta Momiano 06

Zamišljen kao multimedijalni festival suvremene umjetnosti mlađe generacije umjetnika i kustosa, Visura Aperta sudionicima otvara prostor za akciju, interakciju i reakciju pozivajući ih da odgovore na specifičnu mikrolokaciju Momjana. Tako festival uključuje programe koji se referiraju na multietnički pogranični kontekst sjeverne Istre te ispituju društvene i političke granice, pitanja političkih previranja, društveno - geografskih podjela i promjena, sjećanja i fantazija.

U Momjanu će se umjetnici predstaviti svojim instalacijama (Vlasta Žanić, Alem Korkut), video radovima (Lala Raščić, Naoko Takahashi, Steven Eastwood), a u posebnom programu Borderline Screenings, koji se bavi pitanjima geografske određenosti i politike mobiliteta, bit će prezentirani radovi Chantal Akerman, Ursule Biemann i Frana Ilicha. Također, na festivalu će se prezentirati umjetnički projekti i udruge okupirani pitanjima transkulturalnosti, transformacija itd. (Društvo za domaće raziskave, Fundazione Pistoletto love difference).

Tijekom pet dana trajanja festivala bit će održane i dvije radionice; Laboratorio bambini, u kojoj će sudjelovati djeca Momjana, te 'odrasli' Laboratorio, koji će okupiti dvadeset umjetnika iz tri države (Hrvatska, Slovenija, Italija). Taj privremeni umjetnički kolektiv djelovat će kao sonda, instrument propitivanja teritorija u kojem egzistira, zauzimajući i transformirajući javni prostor lokacije, a javna prezentacija i nagrađivanje radova nastalih u njemu i zatvara festival. Kustosice festivala su Nicole Hewitt, Ivana Meštrov i Davorka Perić Vučić Šneperger.

Visura Aperta

Komentari

Nema komentara.