Konačno Volim Pariz!!! - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Konačno Volim Pariz!!!

Konačno Volim Pariz!!!

Pariška kolekcija dvadeset šortova od istog broja redateljskih visosti 'Paris Je T'Aime' otvorit će posebnu sekciju Cannesa.

p.h. 08.03.2006 0 komentara

Konačno Volim Pariz!!!

Canneski festival startat će ove godine u francuskom tonu. 17. svibnja otvorit će ga Howardov 'The Da Vinci Code' sniman većim dijelom u pariškom Louvreu, dok će canneski popratni program 'Un Certain Regard', koji počinje dan kasnije u teatru Debussy otvoriti kolekcija od dvadesetak (već smo se pitali gdje su) šortova 'Paris Je T'Aime'.

Kolekcija okuplja probrane redateljske osobnosti poput Alfonsa Cuarona ('I tvoju mamu također'), Gurindera Chadhe ('Baš kao Beckham'), Gusa Van Santa, braće Coen, Nobuhira Suwa, Alexandera Paynea ('Stramputica'), Richarda LaGravenese, Toma Tykwera, Vincenza Natalija, Waltera Sallesa ('Dnevnik Che Guevare'), Wesa Cravena, Oliviera Assayasa, Sylvaina Chometa ('Les Triplettes de Belleville'), Gerarda Depardieua, Christophera Doylea i Brune Podalydesa, a svaki je od režisera dobio zadatak da u jednom od dvadeset pariških okruga snimi petominutnu priču o pronalaženju ljubavi.

Fanny Ardant i Bob Hoskins za Richarda LaGravenesea

Producenti ovog omnibusa, Claudie Ossard ('Amelie') i Emmanuel Benbihy, nametnuli su redateljima stroga pravila po kojima u filmu ne smije biti ni kadra koji nije snimljen u Parizu, a priča ne smije prelaziti okvire dva dana i dvije noći. Isti otkrivaju da je dvadeset šortova u filmu nanizano po narativnom principu i to tako što su između kraja jedne i početka druge pričice ubačene tranzicijske sekvence koje bi filmu u konačnici trebale dati štih ujednačenosti. Spominje se i misteriozni lik koji će se pojavljivati između, ali i u pojedinačnim segmentima.

Glumačka postava te kaše izgleda otprilike ovako: Steve Buscemi igra Amera na stanici Tuileries pariškog metroa, naravno, u segmentu braće Coen. Genijalni Sylvain (ah, 'Les Triplettes...') Chomet, koji u svom igranom debutu obrađuje 7. arondisman, uposlio je pantomimičara Paula Putnera (naslovna fotografija), genijalni snimatelj, a sad i drugi put nakon 'Away With Words' redatelj, Christopher Doyle postavio je par turista Li Xin i Barbeta Schroedera u predgrađe, a u segmentu Alexandera Paynea, kojeg je dopala 14. oblast, američka turistkinja (Margot Martindale) payneovski opušteno luta po predgrađu.

Li Xin i Barbet Schroeder za Cristophera Doylea

Tykwer je uposlio Natalie Portman koja preko telefona ostavlja svog slijepog dečka u 10. oblasti, dok je thrill majstor Vicenzo Natali postavio Eliaha Wooda u mračni noćni dekor 8. arondismana. Je li slučajno ili planirano Wes Craven dobio kvart u kojem je groblje Père-Lachaise, ostavljamo vam na nagađanje. Pored spomenutih u filmu glume i Tim Roth, Maggie Gyllenhaal, Bob Hoskins, Gena Rowlands i još puno, puno velikih faca. Ukoliko ste baš analni oko zaista impresivnog i casta i redatelja, preporučamo listu s full creditsima.

Komentari

Nema komentara.