Onedotzero puta tri - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      Onedotzero puta tri

Onedotzero puta tri

Srk Earl Greya ili pinta Guinnessa, fish & chips i koji cockney trač o princu Charlesu uz par kratkiša na DVD-u. Eh, otočkog li poslijepodneva!

m.b. 08.04.2005 0 komentara

Onedotzero puta tri

Već smo vam rekli da je WarpVision pomaknuo granicu videospotova na novu razinu, snimajući i producirajući radove koji se mogu gledati i kao glazbeni spotovi i kao kratki umjetnički filmovi, no do sada smo vam tek nekoliko puta bacili teaser za sličnu produkciju smještenu u srcu Otoka – londonski Onedotzero.

Njihova je priča počela 1996. godine, kada je Shane Walter zajedno s bivšim novinarom časopisa Dazed & Confused, Mattom Hansonom, osnovao distribuciju/produkciju inovativnih shortova, glazbenih spotova i reklama, a zatim i istoimeni festival koji slovi kao jedan od jačih svjetskih okupljališta upravo takvog, graničnog i digitalnog 'pop' filma.

Njihovi probrani katalozi danas obuhvaćaju pregršt međunarodnih nagrađivanih kratkih filmova i animacija koje distribuiraju u svaki kutak svijeta koji ih lijepo zamoli, a do radova dolaze koristeći se uhodanom skautskom mrežom za traženje suvremene digitalne kreme. Tako su nedavno otkrili Chrisa Shepherda, o kojem smo vam nedavno i rekli koju rječcu više, a draga su im i Warpova otkrića poput Eda Holdswortha, Pleixa i Lynn Fox...

Neke od radova koje možete naći u njihovim katalozima postavljeni su na web, pa ih se može u miru pogledati, a ako vam štogod zapne za oko, Onedotzeroovci su sastavili i tri DVD-a koji se mogu naručiti, kupiti i uživati beskrajno dugo i beskrajno mnogo.

p.i.c.s., steam punk go round

Prvi DVD obuhvaća 15-ak radova kojima je zajedničko balansiranje između digitalno manipuliranoga glazbenoga spota (primjerice D-Fuseov 'Fluid' ili spotovi Lynn Fox i Pleixa) i naracije (Jake Knight 'Salaryman 6').

Drugi DVD također otkriva cijelo čudo inovativnih digitalaca poznatih i nepoznatih redatelja i produkcija (Slinky Pictures), ali i spotova koje su isti radili za Lambchop (Shynola) ili primjerice Amona Tobina (Alex Rutteford). DVD uključuje i pregenijalni Shepherdov rad 'Dad's Dead', odličan 'Arrive' Eda Holdswortha, par američkih kratkiša iz iste priče, jedan južnoafrički njihovog domaćeg dizajnerskog kolektiva pod nazivom Xmas (što je ujedno i glazbena etiketa), brazilski rad 'Legowelt' kolektiva Lobo te 6 japanskih kratkih radova raznih dizajnera i spot mahera (Powergraphixx), redatelja reklama (Satoshi Tonioka) te ostalih hip i trendy kolektiva koji se tek trebaju probiti na svjetsko art & monney tržište.

Treći DVD, ako se do sada niste odlučili ni za jedan od ponuđenih, sadrži čak 20-ak kreativnih radova, a prema običaju, dosta je i glazbenih spotova nezavisnih etiketa; naravski, tu su Warpovi spotovi, ali i primjerice, spotovi Plates Animationa za PIAS, koji izdaju Mogwaija, te višestruko nagrađivan spot za pjesmu Franza Ferdinanda 'Take Me Out' redatelja Jonasa Odella.

Sou, ako vas je oduševila kompilacija mnogostruko spomenutoga WarpVisiona, a ni Ninja Tune vam nisu strani, no uz sve te glazbene indie kratkiše rado biste pogledali i pokoji malo narativniji short, pročekirajte njihov sajt i kupujte, kupujte...

naslovna - lobo, disco rout legowelt

Komentari

Nema komentara.