RAF završio uz Bore Leeja - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      RAF završio uz Bore Leeja

RAF završio uz Bore Leeja

Završio je 11. RAF, dodjeljene su nagrade, a opet nas je sve zabavljao - Bore Lee!

s.p. 26.03.2012 0 komentara

RAF završio uz Bore Leeja

Revija amaterskih filmova je ovaj tjedan krajnje profesionalno prikazivala brojne filmove rađene iz ljubavi, a za vikend je održano i službeno zatvaranje festivala. Kao što su i najavili, organizatori su ove godine dodijelili vrijedne nagrade za najbolje filmove.

U kategoriji studentskih filmova 500 eura i RAF škare odnio je Miguel A. Trudu, autor filma 'Broadcasting Myself', a osim izraza iskrenog iznenađenja i zahvala, Miguel je objavio kako mu je ovo prva nagrada za neki kratki film u životu. U filmu kroz dokumentarnu formu dobijamo uvid u percepciju Miguelove realnosti koja je određena njegovim pretjeranim i opsesivnim gledanjem televizijskog programa.


'Duboki tragovi zla', trailer.


RAF-ovci nisu odustali od tradicije biranja najboljih filmova prema izboru publike, pa će i ove godine čitavih sat i pol programa najboljih filmova Revije proputovati Hrvatsku i regiju u sklopu programa RAF Putuje, a kompletan popis objavit će se kroz koji dan. Izdvojen je jedan film koji je imao uvjerljivo najbolje ocjene. Riječ je dokumentarnom filmu 'Ispod pruge' autora Dražena Žerjava i Kristine Baticeli.

Film koji je inicijalno snimljen kao vježba za jedan kolegij na diplomskom studiju novinarstva, prerastao je nešto veće, a prati zagrebačku romsku obitelj koja gradi kuću uz pružni most. Otac Mošo, majka Mirsada i sin Valerio bez cenzure govore o svojoj svakodnevici i pritom ruše brojne stereotipe. Dražen i Kristina su osvojili besplatan tečaj montaže koji im poklanja RAF u suradnji s Učilištem Algebra.

Na kraju završne večeri prikazan je i posljednji ovogodišnji slot studentskih filmova, a nakon toga kao šećer na kraju prikazan je i najnoviji film Bore Leeja - urnebesni 'Duboki tragovi zla'. Više informacija potražite na službenim stranicama RAF-a.

Komentari

Nema komentara.