RAF završio uz Bore Leeja - Kratki
Home      Vijesti      Kratki      RAF završio uz Bore Leeja

RAF završio uz Bore Leeja

Završio je 11. RAF, dodjeljene su nagrade, a opet nas je sve zabavljao - Bore Lee!

s.p. 26.03.2012 0 komentara

RAF završio uz Bore Leeja

Revija amaterskih filmova je ovaj tjedan krajnje profesionalno prikazivala brojne filmove rađene iz ljubavi, a za vikend je održano i službeno zatvaranje festivala. Kao što su i najavili, organizatori su ove godine dodijelili vrijedne nagrade za najbolje filmove.

U kategoriji studentskih filmova 500 eura i RAF škare odnio je Miguel A. Trudu, autor filma 'Broadcasting Myself', a osim izraza iskrenog iznenađenja i zahvala, Miguel je objavio kako mu je ovo prva nagrada za neki kratki film u životu. U filmu kroz dokumentarnu formu dobijamo uvid u percepciju Miguelove realnosti koja je određena njegovim pretjeranim i opsesivnim gledanjem televizijskog programa.


'Duboki tragovi zla', trailer.


RAF-ovci nisu odustali od tradicije biranja najboljih filmova prema izboru publike, pa će i ove godine čitavih sat i pol programa najboljih filmova Revije proputovati Hrvatsku i regiju u sklopu programa RAF Putuje, a kompletan popis objavit će se kroz koji dan. Izdvojen je jedan film koji je imao uvjerljivo najbolje ocjene. Riječ je dokumentarnom filmu 'Ispod pruge' autora Dražena Žerjava i Kristine Baticeli.

Film koji je inicijalno snimljen kao vježba za jedan kolegij na diplomskom studiju novinarstva, prerastao je nešto veće, a prati zagrebačku romsku obitelj koja gradi kuću uz pružni most. Otac Mošo, majka Mirsada i sin Valerio bez cenzure govore o svojoj svakodnevici i pritom ruše brojne stereotipe. Dražen i Kristina su osvojili besplatan tečaj montaže koji im poklanja RAF u suradnji s Učilištem Algebra.

Na kraju završne večeri prikazan je i posljednji ovogodišnji slot studentskih filmova, a nakon toga kao šećer na kraju prikazan je i najnoviji film Bore Leeja - urnebesni 'Duboki tragovi zla'. Više informacija potražite na službenim stranicama RAF-a.

Komentari

Nema komentara.

Linkjet

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

'Prava stvar' za rođendan Male scene!

Kazalište Mala scena obilježava 25 godina postojanja te najavljuje svoju novu predstavu za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom ...