Filmske grudi za pamćenje - Hot Spot
Home      Vijesti      Hot Spot      Filmske grudi za pamćenje

Filmske grudi za pamćenje

Na početku još jedne nove godine zavirili smo u filmsku prošlost i pronašli najznačajnije i najljepše grudi koje su šetale velikim ekranom.

filmski.net 01.01.2008 2 komentara

Filmske grudi za pamćenje

Predstavljamo vam dvadeset i pet spektakularnih filmskih poprsja. Ženskih, naravno. Njihove vlasnice su, svaka na svoj način, obilježile celuloidno doba - predvodile su trendove, stvarale povijest, mamile uzdahe. Sve su to dobri razlozi da se nađu na ovoj listi koju su sastavili na Filmthreat.com. Nećemo mnogo duljiti sa uvodom - krenimo sa slavljenjem najupečatljivijih grudi s velikih ekrana.

Na početku bijaše - Mae West
Slobodoumna Mae, poznata po rečenici: 'Je li ti to pištolj u džepu ili ti je samo drago što me vidiš', dovela je obline na veliki ekran. Vjerovali ili ne, njezine grudi spasile su živote brojnih vojnika u Drugom svjetskom ratu – napuhujući pojas za spašavanje kojeg je koristila mornarica nazvan je Mae West u slavu tog bujnog torza...

Grudi od milijun dolara - Jane Russell
Ova teta proslavila se zahvaljujući ekscentričnom Howardu Hughesu i njegovoj djetinjastoj opsjednutosti sisama. Debitirala je u njegovom filmu 'The Outlaw', a promotivna kampanja za film izazvala je sablazan cenzora jer joj je dekolte na plakatima bio predubok.

Ikona dekoltea - Marilyn Monroe
Što reći? Marilynka je jednako dobro izgledala u utegnutim, strukiranim kostimićima i gola na Playboyevim stranicama. Kad su je upitali je li za taj poznati golišavi fotosession bila potpuno gola ili su bile uključene bar neke krpice,  nonšalantno je odgovorila 'radio je bio uključen'.

Veeelikee zvijezde - Jane, Marilyn i Jayne

Prpošna kopija - Jayne Mansfield
Jayne je zapravo slavu izgradila furajući imidž Marilyn Monroe, a sama je snimila hrpu loših filmova. No itekako se znala šaliti na svoj račun i rado se skidala u toples. Pa tko je ne bi volio? Nije ni čudo da ju je voditelj Jack Paar u svom talk showu najavio poznatom replikom: 'Evo i njih, Jayne Mansfield,' misleći dakako na 'njih dvije'.

Tamnopute obline - Dorothy Dandridge
Dorothy je bila prva Afroamerikanka s oscarovskom nominacijom za najbolju glumicu, ali pamte je po… hm, nečem drugom. Malobrojni sretnici uspjeli su svjedočiti njezinim nastupima u noćnim klubovima, kada je nastupala u uskim haljinama bez naramenica, a svi znamo da iz njih lako ispadne i što treba i što ne treba…

Slatka Napolitanka - Sophia Loren
Počela je s ulogama sexy robinjica u kostimiranim antičkim filmovima, a u prvim holivudskim ulogama više se pokazivala nego glumila. Tek nakon nekog vremena počeli su je shvaćati ozbiljno, a to je potvrdio i Oscar za 'Dvije žene'. Ova koketa ne miruje ni u 72-oj godini – obećala je izvesti striptease ako nogometaši Napolija uđu u višu ligu. 

Prekrasne… oči - Elizabeth Taylor
Dovoljno je samo baciti oko na 'Kleopatru' da vam postane jasno kako Elizabethine 'piramide' dostojno konkuriraju za novo svjetsko čudo. A i dekolte joj je dublji od delte Nila…

Francuski stil - Brigitte Bardot
Samo ime joj je čisti seks. Brigitte Bardot… što još reći?

Antologijska ljepota - Loren, Taylor i Bardot

Mokri snovi - Ursula Andress
Svi je znaju kao sexy tetu koja u Bondu 'Dr. No' izlazi iz mora (scena koju je kasnije kopirala Halle Berry). Manje je poznato da je njezine rečenice na filmu čitala dublerka jer Ursulin glas nije bio ugodan. No, zato je njeno poprsje itekako oku ugodno.

Jedna i jedina Pussy Galore - Honor Blackman
S Ursulom je započela tradicija Bondovih djevojaka, a Honor je tu titulu uzdigla na višu razinu glumeći Pussy Galore u 'Goldfingeru'. Nažalost i nju je sustigla 'kletva bondovih djevojaka' pa joj filmska karijera nikada nije bila bujna kao grudi.

Krzno na pravim mjestima - Raquel Welch
Proslavila se kao teta iz prapovijesti noseći krzneni bikini u 'One Million Years B.C'. Sumnjamo da su o ono doba poznavali bikini, ali ne sumnjamo da je bila super seksi.

Čudne žene čudnih imena - Honor, Raquel i Ursula

Jednostavno previše - Chesty Morgan
Možda najveće grudi u svijetu filma i svakako najubojitije – u filmovima je davila muškarce među svojim ogromnim dojkama. Federico Fellini uočio je taj nadrealni talent pa ju je angažirao za 'Casanovu'. U konačnici su njezine scene izrezane, ali ih zato pogledate ovdje:

Zločesta kuja - Tura Satana
Iako je obično igrala psihotične kučke koje bi trebalo mrziti, zbog grudi i svog pomalo sado-mazo izgleda imala je hrpu obožavatelja.

Iz Mire tri vraga vire - Pam Grier
Pam je karijeru izgradila opakim ulogama poput one u 'Foxy Brown'. Iako nije uvijek bila s prave strane zakona, mora se priznati da je imala dvije ljupke suučesnice u zločinu.

Evolucija zla - od goloruke Ture do naoružane Pam

Srdačan pozdrav iz Švedske - Uschi Digard
Dojahala je na valu skandinavske porno industrije i ostala zauvijek zapamćena. Za nju nemamo zanimljivih citata ni anegdota, njeni filmovi dovoljno su komični sami za sebe – 'Supervixens', 'Cherry', 'Kentucky Fried Movie' i naravno, 'Ilsa, She-Wolf of the SS'. Ako vam ovi naslovi ništa ne govore, pogledajte klip:

Dama - Helen Mirren
Iako je u 'ponajboljim godinama' Helen i dalje na filmu daje SVE od sebe – skroz naskroz gola skakutala je u 'Caliguli', u 'Excaliburu' se skinula u toples, a u 'Djevojkama s duplerice' pokazala je da joj godine dobro (i čvrsto) stoje.

Žrtvovala globuse za Oscara - Jennifer Connelly
Jennifer je žrtvovala cice za karijeru. Željela je da je redatelji počnu shvaćati kao ozbiljnu glumicu, a ne samo kao prsati ukras, otišla je pod nož i smanjila svoje bujno poprsje. Svetogrđe, samo ćemo to reći.

Reinkarnacija Betty Boop - Jennifer Tilly
Sa svojim piskutavim glasićem i dubioznim glumačkim sposobnostima ipak je uspjela zaraditi oscarovsku nominaciju za 'Metke iznad Broadwaya'. Čini se kao da na njezine atribute ne djeluje sila gravitacije pa se čak svidjela i stravičnom Chuckiju.

Jedna Dama, dvije Jennifer i još jedna Jennifer

Nije to usna harmonika, to je naša - Bellucci Monica
Ah, Monica… u sebi nosi punokrvnu kombinaciju mediteranske ljepote i sirovog playboyevskog seksipila. Iako je svojom pojavom definitivno začinila nastavke 'Matrixa' kao Persephona, tek dolazi njezin veliki proboj na američki film. Obzirom da se lako i rado skida gola, vjerujemo da nećemo dugo morati čekati.

Antička klasika - Rosario Dawson
Dva razloga zbog kojih je vrijedilo pogledati 'Aleksandra velilkog' Olivera Stonea nalaze se na prednjoj strani torza Rosario Dawson.  Da ne biste mislili kako je to samo zbog nabora na togi, imamo i druge argumente – pogledajte je kao striptizetu u 'Rentu' ili kao prostitutku u 'Sin Cityu'. Antičke vrijednosti žive vječno!

Nisu izgubljene u prijevodu - Scarlett Johansson
Iako mlada, Scarlett igra opasnu igru. Zavoljeli smo je na prvi pogled kada se u bijelim pamučnim gaćicama i uskoj majici opružila po krevetu u 'Izgubljenima u prijevodu'. Kad je gola je zasjala na naslovnici Vanity Faira svima je postalo jasno da je pred njom veeeeelika karijera.

Rapsodija u crvenom - Rosario, Monica, Scarlett

Zelene oči bile su... - Eva Green
Nije lako biti mlad i zelen, ali to nije spriječilo Evu Green da se skine u 'Sanjarima' i upusti u incestuozne igrice. Kada je proglašena Bondovom djevojkom mnogi su očekivali još 'safta', a dobili samo duboki dekolte... Eva, vrati se korijenima!

Putevima Dalekog Istoka - Asia Argento
Je li ona snimila ikakav dobar film? Koga briga, uz taj svilenkasti naglasak i sklonost opijanju. To je žena kakvu svaki muškarac sanja – ne treba je puno nagovarati da raspusti kosu i razmaše sve atribute koje joj je podarilo genetsko naslijeđe.

Prava mjera - Thandie Newton
Thandie ima prave aristokratske cice – dovoljno male da je čine dostojanstveno elegantnom i dovoljno velike da privuku pažnju muških obožavatelja. I svakako dovoljno upečatljive da kad vam se jednom oko zakači za njih teško je okrenuti glavu.

Raščupane djevojke - Thandie, Asia i Eva

Ultimativna fantazija - Jessica Rabbit /naslovna/
Ok, ona je animirana, ali uz taj slatki glas Kathleen Turner i te obline za njom ne slini samo Zekoslav Mrkva, nego i dobar dio muške populacije. Od krvi i mesa.

Komentari
A: suncek 05.01.2008 Pogledaj profil

ona teta kaj je prodavala duhan u amarcordu???

A: skomdra 02.01.2008 Pogledaj profil

Šteta što autor nije obogatio članak domaćim grudima kojih je isto bilo sijaset. Čak su i nedavno pjevali Skaramuži: "I ova stara raga čeka, četvrt ljeta da te sretne, tvoje grudi izuzetne - Mira Furlan"
;)