David Lynch o svjetskom miru - Hot Spot
Home      Vijesti      Hot Spot      David Lynch o svjetskom miru

David Lynch o svjetskom miru

Osebujnostima Davida Lyncha nikad kraja. Slavni redatelj traži lovaše koji bi donirali 7 bilijuna dolara (!!!) kojima bi se adresirao problem svjetskog mira.

m.n. 21.07.2005 0 komentara

David Lynch o svjetskom miru

Uvjerljivo genijalan i avangardan, David Lynch, redatelj za kojeg se s istim pravom može reći da je čudak, mislio se i mislio, te domislio rješenje svjetskog siromaštva, gladi, bolesti, enormnih razlika između bogatih i siromašnih, s posebnim naglaskom na svjetski mir. Riječ je o sveobuhvatnom transcendentalnom programu meditacije čija bi svrha bila podučavanje učenika raznim tehnikama stres menadžementa.

Najprije bi se krenulo od škola diljem SAD-a, a model bi se, kao i pozitivna energija izventilirana iz tolikog meditiranja, postepeno širio na cijeli svijet. Ideja je da se meditacijom postigne određena psihička stabilnost, te indirektno smanji nasilje i agresija među ljudima.

Ne dižite obrve jer ima još. Kao što stoji u leadu, Lynch se misli da bi mu za taj plemeniti cilj trebalo točno 7 bilijuna dolara (ni 5 ni 6, nego 7), koje bi stavio u banku (nešto poput hladnog pogona) i time osigurao da projekt funkcionira bez zastoja. U intervjuu za Reuters je uz sve ostale nebuloze dodao: 'Želim naći pojedince koji u ovome vide nešto svoje istine. Samo ću tako napraviti nešto smisleno za svijet, nešto veliko što bi moglo dovesti do apsolutnog mira i izostanka negativnosti'. Ako se silni novac može potrošiti u militantne svrhe (samo dva milijuna dolara na bombu čiji je jedini cilj da ubija ljude), barem bi se nešto od tih sredstava moglo iskoristiti za poboljšanje kvalitete života, smatra redatelj.

Ako ste sumnjali, na nama je da potvrdimo – Lynch već tridesetak godina prakticira transcendentalnu meditaciju. Za fondaciju u začecima već je odabrano i adekvatno ime – David Lynch Foundation for Consciousness and World Peace, a osim svjetskog mira projekt bi trebao utjecati na smanjenje anksioznosti, visokog tlaka, depresije i ovisnosti o drogama te alkoholu. Slavni će redatelj uložiti i vlastiti novac, a već na jesen svoje parole vodi i na turneju.

Živio idealizam!
Komentari

Nema komentara.