Radno ljeto u Hrvatskoj - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Radno ljeto u Hrvatskoj

Radno ljeto u Hrvatskoj

Počinje ljetna škola i filmski festival na Šipanu, stižu Revija mladeži i Four River Film Festival, a hrvatski trash osvaja susjedstvo.

s.p. 04.08.2009 0 komentara

Radno ljeto u Hrvatskoj

Najavljeno je šesto izdanje Ljetne škole filma Šipan - deset dana filmskog festivala i besplatnih radionica pod vodstvom profesionalaca iz sfere filma i fotografije. Djeca će i ove godine učiti i zabavljati se uz iskusne mentore iz svijeta filma. Uz stare suradnike kao što su Amira Kambera i Sara Hribar, ove godine na radionicama sudjeluju montažerka Anja Novković i mladi fotograf Ðuro Margaretić. U dvije radionice - filmskoj i fotografskoj, dobrodošla su sva djeca otoka Šipana, a na večernjim projekcijama svi oni koji se nađu na otoku za vrijeme trajanja Škole, dakle od 4. do 14. kolovoza ove godine. Program i ostale informacije potražite na službenoj stranici.


Trailer za 'Prekažnjavanje'.

U maloj dvorani Kina Tuškanac održana je presica 14. filmske revije mladeži i 2. Four River Film Festivala. Najavljeno je da se ovogodišnje izdanje Revije i Festivala održava od 10. do 13. rujna. Broj prijavljenih filmova za Reviju povećao se za 30%, a za Festival čak 400%. Ove godine uveden je novitet u vidu selekcijske komisije čiji je zadatak bio odabrati filmove u okviru konkurencije, a odabrane filmove će zatim vrednovati poseban ocjenjivački sud. Uvedena je i potpuno nova filmska lokacija – Stari grad Dubovac, gdje će se pod vedrim nebom odvijati projekcije iz popratnog programa: jedan od filmova s ovogodišnjeg Pule, animirani horor hit 'Strah(ovi) od tame', a u programu namijenjenom osnovnoškolcima prikazat će se i crtić 'Čarobnjakov šešir'.

Dodjelom nagrada završen je tuzlanski A-fest, 3. internacionalni festival amaterskog, art i trash filma. Najbolji film festivala je, po ocjeni stručnog žirija, hrvatski trash 'Prekažnjavanje' Jurice Hižaka. U 'Prekažnjavanju' se pojavljuju Marinko Prga i Berislav Tomičić, a film je snimljen na engleskom jeziku. Radnja filma počinje kada mladi američki filmaš Dannyboy prijavljuje svoj film na varaždinski Trash Film Festival kako bi osvojio Zlatnu Motorku. Međutim, u Varaždinu, sve zlatne motorke bivaju otuđene od strane moćnog bankara dr. Valentinea i njegove sestre Evilane koja je pomoću specijalnog lasera de-trashizirala članove udruge Trash. Shvativši da je festival u opasnosti, Dannyboy odlazi u Varaždin i odlučuje uzeti pravdu u svoje ruke i kazniti krivce...

Komentari

Nema komentara.