Radnička klasa korača do nagrada - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Radnička klasa korača do nagrada

Radnička klasa korača do nagrada

U popratnom programu Pule je i natječaj za najbolji amaterski kratki film, te su proglašeni pobjednici - 'Radnička klasa', 'Korak' i 'Agneza se kupa'.

s.p. 23.07.2009 0 komentara

Radnička klasa korača do nagrada

Objavljeni su rezultati 6. natječaja 'doFuraj svoj film – 640x480 max', te je za najbolji film proglašen 'Radnička klasa' Splićanina Luke Kivele. Tročlani žiri (Jakov Kosanović, Zoran Stajčić, Matija Debeljuh) odabrao je taj rad među 36 prijavljenih na ovogodišnji natječaj za najbolji kratki amaterski film. 'Film Radnička klasa najcjelovitiji je uradak u ovogodišnjoj konkurenciji... možda je najbolje pri opisu navedenog uratka upotrijebiti riječi 'umjetnost zdravog đira', rekao je Zoran Stajčić iz žirija, a objavio T-Portal.


'Radnička klasa', r: Luka Kivela, cijeli film.

Film govori o mladiću koji se bavi boulderingom (penjanjem uz stijenu bez sigurnosnog konopa), no koji zbog posla svoj omiljeni sport prakticira u mislima. Stihove socijalno angažirane pjesme u filmu potpisuje Šime Malenica.

T-com-ovu nagradu publike dobio je David Bagarić za film 'Korak', a nagrađen je još i Berislav Schejbal za film 'Agneza se kupa', radi kojeg je žiri ove godine stvorio novu kategoriju 'superamater'. Natječaj za najbolji kratki amaterski film '640x480 max' održan je šestu godinu zaredom u okviru Festivala igranog filma u Puli, a o najboljima su odlučivali stručni ocjenjivački sud i publika, odnosno posjetitelji internetskih stranica Festivala igranog filma u Puli, te čitatelji Tportala i gledatelji MaxZone na kojoj su emitirani filmovi svih kandidata koje i dalje tamo možete pogledati.

Komentari

Nema komentara.