Pula ukratko - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Pula ukratko

Pula ukratko

Ove godine Pulski festival nudi bogat izbor kratkih igranih i animiranih filmova, a mogu se vidjeti i pobjednici Dana hrvatskog filma.

s.p. 09.07.2009 0 komentara

Pula ukratko

Novost na Festivalu igranog filma u Puli - program kratkih filmova! U posebnom večernjem programu prikazat će se 20 kratkih igranih i animiranih filmova. Od igranih kratkiša treba izdvojiti 'Harakiri djecu' Ivana Livakovića, 'Oidar' Zvonimira Rumboldta, 'Mašu' Nikoline Barić i englesko-hrvatsku koprodukciju 'Glad' /naslovna/ Stephena Johnsona. Osim hrvatskih kratkih filmova, u programu je i 'Liščev zaljev', prvi kratkometražni igrani film uglednog mladog francuskog glumca Gregoirea Colina.

U programu animiranih filmova bit će prikazani epizode iz serijala 'Rudijev lexikon' Nedjeljka Dragića, 'Tišina' Borivoja Dovnikovića – Borde, 'Noćna mora' Darka Kokića, 'Mobitel Mania' Darka Vidačkovića i 'Trk' Nevija Marasovića. Moći će se vidjeti i dobitnik Oktavijana za animirani film 'Fantastična odiseja doktora Zodiaka' Matije Pisačića te dobitnik Oktavijana za dokumentarni film 'Meštrović' Danka Volarića. U Puli će se održati i projekcija nedavno otkrivenog kratkog klasika 'Agram, die Hauptstadt Kroatiens' Oktavijana Miletića.

Uz film 'Harakiri djeca' (koji se bavi gay vezom) stoji napomena: film nije primjeren djeci.

Kratki će se filmovi prikazivati u kinu Valli oko 20h, neposredno prije tradicionalnog programa s laureatima Dana hrvatskog filma, među kojim je ove godine čak šest igranih filmova: pobjednik DHF-a 'Rastanak' Irene Škorić, 'Tulum' Dalibora Matanića, 'Loš dan za kapetana Kuku' Marina Juranića i Hane Veček, 'Otpadnici' Petra Oreškovića, pobjednik Salona odbijenih 'Interijer, stan, noć' Saše Bana, te 'Prljavi  mali mjehurići' Ivana Livakovića koji su nedavno dobili nagradu i na Tabor film festivalu.

Većina filmova bit će prikazana i u programu Hrvatski filmski fokus, s engleskim titlovima, pa će ih moći vidjeti brojni ravnatelji i selektori inozemnih festivala te strani kritičari i novinari prisutni na Festivalu. Raspored projekcija i tekstove o svim filmovima možete pročitati na službenoj stranici Festivala, a podsjećamo Vas da na linku ovdje možete glasati i za najbolji kratki amaterski film po izboru publike. Tročlani žiri odlučit će o nagradi žirija, a gledatelji će sve uratke moći pogledati u sklopu programa Ukratko na Portarati. 

Komentari

Nema komentara.