U školu pa na snimanje - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      U školu pa na snimanje

U školu pa na snimanje

Učitelje se poučava o filmu, u muzeju vježbaju montažu, a festivali traže filmove snimljene kamerom ili mobitelom.

s.p. 04.03.2009 0 komentara

U školu pa na snimanje

11. škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić /naslovna/ održava se u Varaždinskim toplicama od 22. do 31. kolovoza 2009. Škola je namijenjena nastavnicima osnovnih i srednjih škola, studentima učiteljskih i umjetničkih akademija, autorima iz filmskih i videoudruga te osobama zainteresiranima za dopunsko medijsko obrazovanje. Rok prijave je 30. lipanj. Opširnije informacije i prijavnicu potražite na ovom linku.

Etnografski muzej Istre organizira manifestaciju pod nazivom 'Etnofil(m) – Dani etnografskog filma', koja će se održati od 30. ožujka do 5. travnja u Rovinju. U tom će se razdoblju uz projekcije etnografskih inozemnih i domaćih filmova, izložbu fotografija i predavanja, održavati i radionica montaže u trajanju od 6 dana. Zainteresirani se mogu prijaviti do 18. ožujka. Nastali radovi biti će prikazani u Rovinju 5. travnja 2009. Opširnije informacije pročitajte na ovoj internetskoj stranici.

Salon Matice hrvatske poziva Vas na predavanje Nikice Gilića: 'Adaptacije hrvatskih književnih djela: Ante Babaja'. U najavi predavanja ističe se da je 'klasik hrvatske kinematografije Ante Babaja u svom igranofilmskom opusu ostvario iznimno zanimljive intermedijalne veze s hrvatskom i svjetskom književnošću - od Andersena preko Kolara do Novaka. Kako je većina njegovih igranih filmova nadahnuta umjetnički vrijednim proznim tekstovima, važno je analizirati smisao takve inspiracije u sklopu autorske i dominantno modernističke poetike kojom su filmovi obilježeni...' Predavanje će se održati u srijedu, 4. ožujka u 18.30 sati u Dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb.

'Izgubljeni zavičaj', r: Ante Babaja.

Filmmob, festival filmića snimljenih mobilnim telefonom, održava se u Porečkom kazalištu 6. lipnja 2009. godine. Prijave se primaju do 20. svibnja. Za sudjelovanje je potrebno je snimiti kratki film putem mobitelom u 3gp ili mp4 formatu, i to u trajanju od najviše 4 minute. Svi prijavljeni filmovi bit će selektirani, a o rezultatima selekcije obavještavat će se telefonski. Više informacija na starnici ovdje.

Projektna radionica pod nazivom 'Sjenčanje grada u Dubrovniku' održava se od 20. do 22. ožujka, a prijave za sudjelovanje primaju se do 10. ožujka. Program je dio najnovije faze višegodišnjeg kreativno-istraživačkog projekta 'Bilježenje grada/ Bilježenje vremena', koji će biti zaključen međunarodnim simpozijem u Zagrebu. Za ovu radionicu traže se umjetnici iz različitih područja (glazbenog, multimedijalnog, interdisciplinarnog), istraživači, studenti...Prijave se primaju elektronskom poštom, na adresu bgbv@mail.org i/ili bgbv.project@gmail.com, s napomenom 'Sjenčanje grada – Dubrovnik'. Zainteresirani/e se mole da pošalju svoje životopise i materijale o eventualnim projektima vezanim za ovu temu. Dodatne informacije su na ovom linku
 
Video Art Festival Miden poziva video umjetnike na sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju, koje se održava u javnom prostoru povijesnog centra grčkog grada Kalamata, u srpnju 2009. Prijave se primaju do kraja ožujka. Video rad može biti bilo kojeg žanra (video art, eksperimentalni video, animacija, kratki film…) maksimalnog trajanja 10 minuta. Ne plaća se kotizacija. Popunjenu prijavnicu, zajedno s radovima, poslati na: Festival Miden, Giorgos Dimitrakopoulos, Pindarou 40, 24100 Kalamata, Greece. Više informacija na ovom linku.

Komentari

Nema komentara.