Čija se motorka pozlatila - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Čija se motorka pozlatila

Čija se motorka pozlatila

Hrvatski filmski festival trasha nagradio uglavnom domaće autore, a veselu atmosferu podgrijali su i Bore Lee i Neki to vole vruće.

s.p. 15.09.2008 0 komentara

Čija se motorka pozlatila

Treći Trash Film Festival završio je najsvečanijim dijelom trash protokola - dodjelom nagrada. Publika je najboljim filmom proglasila hrvatski 'La imposicion de la ley 2', a ugledni žiri (Mario Kovač, Dubravko Mataković, Kristijan Milić) pobrinuo se za nagrade u ostalim kategorijama. Najbolji horor je hrvatski 'Crna ovca u restoranu za zombije', najbolji SF je 'Civilizacija propasti' (također domaći - braća Pejić!), a iz susjedstva je nagrađen 'Dragon rage' iz Srbije kao najbolji borilački film. Nagradu je dobio i jedan film iz daleke Finske, 'Deadlock' koji je proglašen najboljim akcijskim filmom.

Istinska zvijezda festivala - Bore Lee.
Između 26 filmova prikazanih u tri festivalska dana desetak ih je bilo djelo hrvatskih trash umjetnika, dok su ostali pristigli iz Velike Britanije, Kanade, Finske, Slovenije i Australije. Osim filmova, u okviru festivala održano je i niz predavanja, nekoliko koncerata alternativnih bendova, a posebna poslastica bio je nastup dua 'Neki to vole vruće'. Premijeru filma održao je i slavni Bore Lee, pa moramo primijetiti da ovaj trash festival postaje sve više pun zvijezda i slavnih faca - neće valjda postati mainstream?

Komentari

Nema komentara.