Treća sreća festivala smeća - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Treća sreća festivala smeća

Treća sreća festivala smeća

Bore Lee predstavlja novi film, glazbeni gosti su Neki to vole vruće, a program festivala je pravi horror – zato svi trkom na 3. Trash Film Festival!

s.p. 11.09.2008 0 komentara

Treća sreća festivala smeća

U Varaždinu počinje 3. Trash Film Festival - fešta zabavnih i niskobudžetnih filmova! Najveća zvijezda festivala je nesumnjivo 'hrvatski kralj trasha' Bore Lee, koji predstavlja 'Maskiranog pljačkaša'. Bore će u četvrtak uveličati otvaranje svojom pojavom na crvenom tepihu, u petak mu se film prikazuje u off programu (ipak je Bore izvan svake konkurencije!), a u subotu (zadnji dan festivala) održat će i pravu presicu.

Od 39 pristiglih radova, Trash u konkurenciji ima njih 28, od kojih su čak četiri od srpskog autora Miroslava Lakobrije. Hrvatski filmaš Ivica Pustički pripremio je akcijski film ('Dragonrage') sa CGI tehnikom i eksplozijama automobila, a kanadsko - ukrajinski redatelj Yakon Levi spremio je 'ljubavnu horror dramu između dviju Ukrajinki i njihovog ogledala'. Horror filmovi inače prevladavaju u ovogodišnjem programu, a popis filmova i raspored prikazivanja možete provjeriti ovdje.


Davor Gobac poziva svekoliko pučanstvo na 3. Trash Film Festival

Osim filmova u konkurenciji, u off programu prikazat će se jednominutni filmovi iz selekcije Skopskog festivala, te radovi studenata Veleučilista u Varaždinu koji su bili uvjet za potpis u indeks na kolegiju Uvod u digitalni video. Kao posebna poslastica najavljuje se jedan od kultnih filmova 80-tih, otkačena predavanja Vinkovića i Šibera, te uvijek popularni glazbeni program. Zasvirat će bendovi Feedback i Zmije, no zvijezde crvenog tepiha će sigurno biti duo Neki to vole vruće koji će nastupiti uživo i ekskluzivno samo za publiku ovog trasherskog festivala.

Za one koji još ne znaju, nagrada Festivala zove se Zlatna motorka, a može se osvojiti u nekoliko kategorija: najbolji akcijski, borilački, SF i horror film, te najbolji film po izboru publike. U žiriju sjede proslavljeni hravtski trash autori, stripaš Dubravko Mataković i redatelj Mario Kovač, dok je predsjednik žirija nagrađivani (mainstream?) redatelj Kristijan Milić. Nakon dodjele Zlatnih motorki, treće izdanje Trash Film Festivala zapečatit će zemunska grupa Guns 'n' Roses real tribute, a najveće priznanje Trash festivalu bila bi velika posjećenost publike. Stoga, ne kopajte po smeću - snimajte ga i gledajte!

Komentari

Nema komentara.