Bjelosvjetski natječaji - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Bjelosvjetski natječaji

Bjelosvjetski natječaji

Bosanci traže amaterski trash i talente iz regije, Irci, Španjolci i Talijani trebaju kratkiše svih vrsta, a Židovi poučavaju u Zagrebu.

s.p. 29.04.2008 0 komentara

Bjelosvjetski natječaji

Sarajevski filmski festival obrazuje mlade filmae u sklopu svog Talent Campusa - obrazovne i networking platforme namijenjene mladim filmašima iz jugoistočne Europe. Campus je pokrenut lani, u suradnji s Berlinaleom i njihovim Talent Campusom. Mladi scenaristi, redatelji, glumci i producenti iz Hrvatske i ostalih zemalja regije mogu se prijaviti za sudjelovanje na festivalskoj web stranici do 3. lipnja 2008., a primljene očekujes tjedan dana predavanja, radionica, diskusija, projekcija i izleta s renomiranim filmašima iz regije i svijeta.

Mnogo manje razvikani bosanski festival, A fest je međunarodni festival amaterskog, art i trash filma, koji se od 4. do 8. srpnja održava u Tuzli i revijalnog je karaktera. Zainteresirani filmski ili videoautori mogu poslati svoje radove u DVD formatu, vrijeme nastanka filma nije bitno, a trajanje je ograničeno na maksimalno 120 minuta. Prijave se primaju do 10. lipnja, a sve dodatne informacije potražite na službenom sajtu ovdje.

'Profesorica' Juliette Binoche i sudionici 1. Sarajevo Talent Campusa.
Festival digitalnog filma u Barceloni također ima natječaj za autore kratkih filmova (u trajanju do 3 minute) - 2. svibnja bit će tadana tema (u obliku ključne riječi), a nakon toga je učesnicima na raspolaganju 10 dana za snimanje i montiranje filma kojeg će uploadati na web stranicu festivala. Sudjelovati mogu ljudi iz cijelog svijeta, a treba se samo registrati za sudjelovanje na web stranici www.dibaexpressonline.com. Najbolji osvajaju 3000 eura i putovanje u Barcelonu, te kamera Canon HV 30.

Imamo i jedan irski festival - Cork Film Festival koji se održava od 12. do 19. listopada, a autori kratkih filmova svih formi (igrani, dokumentarni, eksperimentalni, animirani) pozvani su da se prijave do 28. lipnja. Više detalja na linku ovdje.

U Milanu se od 12. do 14. srpnja održava International Guerrilla Video Festival. To je mobilni festival koji spaja video umjetnost s urbanim i socijalnim okolišem. Rok za prijave je 9. lipanj, a dodatni info vas čeka ovdje

I napokon vijest iz domaje - u Zagrebu se od 8. do 10. lipnja održava Jewish Film Festival radionica kratkog dokumentarnog filma, na temu: 'Židovsko iskustvo – neobična priča o..'. Radionica se sastoji od predavanja filmskih stručnjaka iz Hrvatske i svijeta u kombinaciji s praktičnim vježbama, a jedno od predavanja održat će Branko Lustig. Natječaj je otvoren do 18. svibnja, a za detalje oko prijave pogledajte službenu stranicu JFF-a. Organizatori obećavaju tehničko usavršavanje nagrađenih filmova i njihovu promociju, što vjerojatno znači i – prikazivanje na sljedećem Jewish Film Festivalu.

Komentari

Nema komentara.