Festivali, natječaji, radionice - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Festivali, natječaji, radionice

Festivali, natječaji, radionice

Ekološko osviješteni filmaši putuju u Španjolsku, oni od kraćeg formata mogu se prijaviti na DHF, a svi bez znanja i iskustva džabe izučiti zanat.

s.p. 03.01.2008 0 komentara

Festivali, natječaji, radionice

Na ekološki festival u španjolskoj Almeriji pozvana su dva domaća filmaša - Stanke Gjurić i njezin nagrađivanji kratki film 'Ubojite misli' o zaostalim minama, te 'Berač kamena' Branka Ištvančića /naslovna/ o čovjeku koji umjesto strojevima kamen vadi krampom, polugom i vlastitim rukamaFestival 'Mediterranean Environmental Award' održava se od 15. do 18. siječnja 2008. po četvrti puta. Nagrađuju se najbolji audiovizualni i fotografski doprinosi u cilju promocije zaštite okoliša i potpore razvoju Mediterana.

Hrvatski filmaši imaju priliku i da se predstave na smotri domaće produkcije, Danima hrvatskog filma koji se održavaju od 25. do 30. ožujka u Zagrebu. Prijave mogu podnijeti producenti ili autori u slijedećim kategorijama: igrani filmovi (kratkometražni - do 30 minuta, srednjemetražni - do 70 minuta, dugometražni - koji nemaju kopiju na 35 mm vrpci ili HD formatu); te dokumentarni; animirani; eksperimentalni; namjenski filmovi i glazbeni spotovi. Filmovi moraju biti proizvedeni poslije 15. veljače 2007. i snimljeni u profesionalnim  formatima. Obrazac za prijavu nalazi se na linku ovdje, a prijave se primaju do 28. siječnja 2008

A mladi koji se tek uče filmskom zanatu, mogu se prijaviti na besplatnu filmsku radionicu Filmske udruge Blank. Radionice se održavaju u Španskom, Trg Ivana Kukuljevića 1a, a broj polaznika po radionici ograničen je na 8. Prijave se primaju na mail: blank@inet.hr ili na mobitel:

Komentari

Nema komentara.