Moby je gratis - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Moby je gratis

Moby je gratis

Treba ti dobra filmska glazba? Uzmi od Mobyja, altruistični vegan filmašima daje besplatno. Jedini uvjet: ne smiješ zarađivati na filmu!

s.p. 17.12.2007 0 komentara

Moby je gratis

Treba vam glazba za vaš film, a niste frendovi Gorana Bregovića? Što - i Arsen Dedić je stalno zauzet? Ma ti radoholičari, nikako s njima na zelenu granu. Možda gospoda Mozart, Čajkovski, Beethoven - oni imaju na svom repertoaru efektnu glazbu, osobito Herr Wagner. Oh pardon, vi bi nešto moderno, da i mladi zaplešu u humpa-cumpa ritmu kojeg se može odsvirati i na kompjuteru.

E, pa spašeni ste! Dobri Moby, ugledni techno glazbenik i zaštitnik životinja, pomaže i filmašima u usponu. Otvorio je filmski sajt znakovitog naslova Moby Gratis i nudi svoju glazbu kao filmski soundtrack - posve besplatno! Bez brige, neće ostati bez novaca - njegove pjesme se vrte u raznim filmovima (trilogija o Bourneu) i serijama (CSI), pa kreativni ćelavac i može džabe nuditi svoju glazbu. Dakako, ta ponuda ne vrijedi za holivudske glavešine koji i ionako mlate pare na filmovima - od njih se počekuje da plate uobičajenu naknadu.


Moby: '18', amaterski video-spot

Kao što piše na samom sajtu, glazba se daje 'nezavisnim i neprofitabilnim filmašima, filmskim studentima i svima koji trebaju besplatnu glazbu za svoje neprofitabilne filmove'. Cool - reći ćete - od svojeg hrvatskog filma ništa (profitabilno) ni ne očekujem. Nakon registracije na sajtu, možeš slobodno pogledati popis raspoloživih pjesama, poslušati ih i daunlodati, a zatim staviti i u svoje nesuđeno remek-djelo.

I ne, na raspolaganju nisu 'Porcelain' ni 'Natural Blues' - što biste vi, da vam i Christina Ricci besplatno glumi u filmu? Nego, na listi je '18', jedna lijepa, atmosferična pjesma koja je dosta popularna na Netu, pa možda lijepo uglazbi i vaš kultni filmić. Na kraju filma obavezno zahvalite stričeku Mobyju na pjesmi, a ako se nas sjetite - sjetite, mi smo to ionako učinili samo da pomognemo hrvatskom filmu.

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.