25 FPS proglasio pobjednike - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      25 FPS proglasio pobjednike

25 FPS proglasio pobjednike

Treći 25 FPS proglasio je svoje pobjednike, a nagrađene filmove pogledajte danas u 19 sati u Kinu SC. Ulaz je besplatan.

m.k. 30.09.2007 2 komentara

25 FPS proglasio pobjednike

Treći međunarodni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, jučer je nakon posljednjeg natjecateljskog programa proglasio svoje pobjednike. O njima su odlučivala dva žirija - međunarodni žiri u sastavu Chrisa Shepherda, Matthiasa Müllera i Marcela Jeana te žiri hrvatskih filmskih kritičara (Diana Nenadić, Hrvoje Pukšec, Goran Kovač), ali i posjetitelji festivala koji su nakon svake selekcije birali svoje favorite. 

Chris Shepherd nagradio je 'Oazu' PV Lehtinena /naslovna/, a posebno je istaknuo 'pucanje' Johna Pricea.

Matthias Müller nagradio je 'Neka je zviždača!' Kena Jacobsa, a posebno priznanje dodijelio je dvama filmovima: 'Jugozapadu' Ulua Brauna i 'Modelu' Floriana Gwinnera.

Marcel Jean nagradio je 'Projekcija je počela' Olega Tchernyja, a posebno je istaknuo 'Energija!' Thorstena Fleischa.

Žiri hrvatskih filmskih kritičara nagradio je 'Sklisku goru' tima Myznikov i Provorov, a nagrada publike otišla je u ruke Damira Čučića za 'La petite mort'.

Projekcija nagrađenih filmova je danas u 19 sati, nakon programa u 17 sati 'Glazba u pokretu' - selekcije inovativnih glazbenih spotova s festivala u Clermont-Ferandu. Ulaz je na obje projekcije slobodan.

Komentari
A: manon6 04.10.2007 Pogledaj profil

program izmijenjen stvarno visom silom; nadam se da je ovaj bio ok... kviz nagrada na filmskom uvijek zasluzena znanjem :)

A: prgo 30.09.2007 Pogledaj profil

steta sto je danasnji program "glazba u pokretu" izmjenjen. proslogodisnji je bio jako dobar!
i fala za kviz_nagradu!