Baby Pearl - najopakija beba na filmu - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Baby Pearl - najopakija beba na filmu

Baby Pearl - najopakija beba na filmu

Ta 2-godišnjakinja psuje, pije ko smuk, utjeruje pare i radi kao opaka policajka. Toliko je zločesta da se već i psiholozi brine za tu glumicu.  

s.p. 16.08.2007 0 komentara

Baby Pearl - najopakija beba na filmu

Will Ferrell je car otkačenog humora, a kao i uvijek, najveći uspjeh je kada uspijevaš pomaknuti granice dopuštenog. Ferrell i njegov kompanjon iz 'Saturday Night Livea' Adam McKay pokrenuli su internetsku stranicu 'Funny or Die', koja radi po sistemu: objaviš duhovit filmić, i ako ljudi glasaju za njega, on ostaje na sajtu. Ferrell i McKay odlučili su i sami napraviti hit, a za uspješan film obično trebaš dobru ideju, a ponekad i zvijezdu. U ovom slučaju zvijezda nije bio Ferrell, nego debitantica Pearl McKay koja je tako mlada da je doslovce - uče govoriti. 

Naime, Pearl ima tek dvije godine, i kći je Adama McKaya koji ju je 'angažirao' za filmić 'Landlord', koji je režirao i napisao zajedno s Ferrellom. Taj njihov kratkiš je urebesna priča o 'gazdarici' Pearl koja dolazi utjerivati stanarinu od Ferrella, psuje, prijeti i na kraju odlazi s pivom u ruci. Film je imao premijeru u travnju ove godine, i izazvao je burne reakcije. S jedne strane, obožavatelji su film sa slatkom Pearl nazivali presmiješnim, a drugi su se zabrinuli zbog premlade glumice.

Dok se u Hrvatskoj normalno čuje psovka i u nekom obiteljskom sitcomu, u Americi strogo paze na vulgarne riječi, pa su se zgrozili nad bebom koja govori 'bitch' ('I want my money, bitch') i još fura pivske flaše sa sobom. Psiholozi su proglasili film 'iskorištavanjem djeteta' i upozorili na eventualne loše posljedice na psihu klinke.  

Iako je Pearl postala popularna, autori su se ipak odlučiti 'umiroviti bebu', pa su u lipnju snimili zadnji filmić, 'Good Cop, Baby Cop'. Bio je to još jedan urnebesni kratkiš s malom Pearl, u kojem ona glumi zločestog policajaca koji ispituje Ferrella sve dok se ne slomi i potpiše priznanje. Mada su prestali snimati s Pearl, Ferrell i McKay tvrde da nisu učinili ništa loše. 

Adam Mckay je odgovorio na optužbe riječima da je njegovo dijete u toj fazi da samo ponavlja riječi koje čuje, ali ih brzo i zaboravi, te da Pearl inače ne koristi 'zločeste' izraze. O budućem alkoholizmu valjda također nema govora, bitno je da se mala nauči nositi sa slavom i nauči trikove zanata. Izišao je i filmić s dogodovštinama sa snimanja, i tu se vidi da Pearl ipak treba malo poduke iz profesionalizma. Jer koju još poznatu glumicu moraš rukama hvatati po setu da bi je stavio ispred kamere?

Komentari

Nema komentara.