Tabor više nije u Taboru - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Tabor više nije u Taboru

Tabor više nije u Taboru

Kratki građevinarski metar natjerao je Peti Tabor film festival u izbjeglištvo. Privremeno ga je udomila baza seljačkih buna - dvorac Oršić.

s.p. 19.06.2007 0 komentara

Tabor više nije u Taboru

Nakon četiri godine održavanja u matičnom dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, peto i jubilarno izdanje Tabor Film Festivala održat će se između 10. i 14. srpnja 2007. u 'izbjeglištvu' dvorca Oršić u Gornjoj Stubici

Najveći festival kratkometražnog filma u regiji našao je prikladno utočište u dvorcu, u kojem se osim Muzeja seljačkih buna i stalne izložbe crkvene umjetnosti Hrvatskog zagorja, nalazi i projekcijska dvorana sa 150 mjesta i odličnim projekcijskim uvjetima. Osim toga, dvorac je okružen dvorištem, dvostruko većeg kapaciteta od onog u Velikom Taboru.

Do promjene lokacije festivala došlo je jer organizatori nisu imali sreće s tempom radova na dvoru Veliki Tabor u kojemu se obnavlja središnji i ujedno najstariji dio dvorca iz 16. stoljeća.

Na sreću, privremeno izbjeglištvo nije dalo smesti udrugu Gokul iz Zaboka, organizatore Tabor Film Festivala, koji su za ljubitelje kratkog metra ponovo pripremili najbolje iz recentne produkcije. Status festivala potvrđuje i rekordnih 1500 prijavljenih filmskih uradaka iz osamdesetak zemalja, a treba spomenuti kako je hrvatska publika na Tabor Film Festivalu još 2005. imala priliku vidjeti ovogodišnjeg dobitnika nagrade Oscar za kratkometražni film, 'Priču o Zapadnoj obali' redatelja Arija Sandela koja je prikazana i na najnovijem, 'Jewish film festivalu London-Zagreb'.

Više (sretnijih) informacija o konkurenciji, popratnim programima te gostima festivala očekujte uskoro, ili u međuvremenu bacite oko na službeni sajt festivala tj. ovdje

/naslovna fotografija: Destinacije.com/

Komentari

Nema komentara.