Zagrijavanje za 6. RAF - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Zagrijavanje za 6. RAF

Zagrijavanje za 6. RAF

Više od 200 filmova iz 6 zemalja vrti se u kinu Central, a među njima svega ima, od crnogorske avanture Bore Lee-ja, do amaterskog prvijenca Orsona Wellesa.

p.h. 09.03.2007 0 komentara

Zagrijavanje za 6. RAF

Šesta Revija amaterskog filma - RAF, najveći festival neprofesijskog filma u ovom dijelu Europe promijenila je mjesto događanja i ove će se godine održati u kinu Central, Petrinjska 4, od 25. - 31. ožujka.

Na festivalu će samo u glavnom programu biti prikazano više od 200 filmova iz šest zemalja. Kao posebnu ovogodišnju poslasticu, organizatori najavljuju filmove Bore Lee-ja, dragog RAF-ovog gosta i prijatelja koji će i ovaj put osobno nazočiti manifestaciji i predstaviti svoje najnovije ostvarenje ‘Zlatne čaklje’. Radi se o prvom crnogorskom filmu od osamostaljenja, snimljenom prije tri godine u režiji Zorana Bojovića, a završenom ove godine u produkciji podgoričke Artikulacije. Glazbu za jednoipolsatni kung-fu spektakl radili su MC Niggor, MC Marko i Rambo Amadeus.

Na RAF-u ćete imati jedinstvenu priliku pogledati i prvi amaterski film Orsona WellesaThe Hearts of Age’ iz 1934. koji u Hrvatskoj još nije javno prikazivan. U posebnim programima bit će prikazano još stotinjak filmova iz Poljske, Austrije, SAD-a, Srbije i Hrvatske.

U suradnji s BUG-om i tvrtkom DISCOVERY film i video bit će objavljeno 4-satno DVD izdanje ‘Best of the best, RAF 2002. – 2006.’ na kojemu se nalazi 27 najboljih filmova iz šest zemalja. DVD će se naći u redovnoj distribuciji, odmah nakon festivala.

Zagrijavati se možete već sad, jer se u pretprogramu festivala, svake nedjelje od 19.00 sati u književnom klubu Booksa, Martićeva 14 d, prikazuju najbolje prihvaćeni filmovi prijašnjih Revija. 11. ožujka vas očekuje izbor filmova iz 2004., a tjedan nakon i iz 2005. godine. RAF službeno počinje u nedjelju, 25.ožujka, izborom filmova iz 2006. godine. Popis pogledati na službenim stranicama festivala.

Komentari

Nema komentara.