Kratkih 6 u Tuškancu_by 25 FPS - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Kratkih 6 u Tuškancu_by 25 FPS

Kratkih 6 u Tuškancu_by 25 FPS

Tek što je završio eksperimentalni festival, FPS-ovke su se latile novoga posla! Dođite u Tuškanac i vidite kakve vam poslastice spremaju.

m.b. 09.10.2006 0 komentara

Kratkih 6 u Tuškancu_by 25 FPS

Ako vam je eksperimentala mila, a zanimaju vas nova događanja u svijetu pokretnih slika, tada ste idealni konzument novog FPS-ovskog projekta. Pod imenom 'Kratkih šest u Tuškancu' od ovoga se utorka (20 sati) u maloj dvorani kina Tuškanac vrti kratka eksperimentala pod glavnim nazivnikom besplatno, a što možete očekivati saznajte u recima koji slijede. 

*10. listopada / Izbor s 25 FPS-a 2006.
/ 60’ / Najbolje s minulog 25 FPS-a u izboru žirija (Tscherkassky, Iimura, Nenadić) i festivalskih organizatora. Provjerite je li šutnja uistinu zlato, tko to ima 10 godina i tko zapravo NIJE Van Gogh.

*24. listopada / Hladno srce: Island
/ 92’ / Da imaju jednu od najjačih glazbenih scena na svijetu, to već vjerojatno i znate, ali da i rade genijalne šortove, spotove i animacije to ćete tek saznati. Hladno srce: Island tik pred zimske ferije!

*7. studenog / Zvuk i glazba / 78’ /
Spotovi, eksperimenti i sve ostale buduće i sadašnje glazbeno-filmske kratke forme. U glavnim ulogama Shynola za Becka i Gints Apsits za Diesel!

*21. studenog / Umjetnost i film / 72’ /
Kratko i slatko od Libanona do Slovačke, od Rusije do Kanade. Od prikazanih na IDFA-i i Roterdamu do starih austrijskih majstora poput Gustava Deutscha.

*5. prosinca / ENSAD / 60’ /
Novi radovi jedne od najstarijih škola na svijetu – pariške Visoke državne umjetničke škole ENSAD osnovane 1766. godine. 

*19. prosinca / Reference to Difference - Slike razlike / 65’ /
Proslava 10-godišnjice odličnog turing programa hrvatskog videa. Provjerite kakvi su prije deset godina bili radovi Igora Kuduza, Simona Bogojevića Naratha, Vladislava Kneževića, Vlade Zrnića i Milana Bukovca.

Više o programima provjerite na domaćem sajtu 25 FPS-a i HFS-a.

NASLOVNA  Ministry Messiah / Gints Apsits / Latvija / 5' / 2005

Komentari

Nema komentara.