25 fps u potrazi za eksperimentalom! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      25 fps u potrazi za eksperimentalom!

25 fps u potrazi za eksperimentalom!

Ako ste eksperimentalno nastrojeni te filmski pismeni svoje genijalne radove žurno do 1. lipnja pošaljite na fpsovsku adresu!

m.b. 28.02.2006 0 komentara

25 fps u potrazi za eksperimentalom!

Natječaj za drugo izdanje internacionalnog festivala eksperimenalnog filma i videa kodnog imena 25 fps svečano je otvoren ovaj tjedan, pa je tako počelo skupljanje još bolje i šarolikije konkurencije kratkih eksperimentalaca za 2006. godinu. Natječaj je otvoren sve do 1. lipnja, a prijavnica se može pronaći na domaćem im sajtu. Kao novost u načinu prijavljivanja fpsovci su ove godine uveli i online prijavu dostupnu na engleskom jeziku na sajtu www.shortfilmdepot.com koju im je izradio već stostruko spominjani Clermont-Ferrand filmski festival, koji se istom metodom već uspješno služi godinu dana. Dakle, opcije su dvije, pa se možete odlučiti što ćete i kako ćete (uz detaljna uputstva na sajtu), a ključni se element ipak ne krije u načinu prijavljivanja nego u onome što prijavljujete.

Zahtjevi su sljedeći: filmovi i videoradovi do 30 minuta, isključivo eksperimentalni - što ne podrazumijeva igrane, dokumentarne ili pak u potpunosti čiste animacije – koje će na festivalu procjenjivati 3 člana žirija i dodijeliti im 3 jednakopravne nagrade u stilu i slavnoga GEFF-a na koji se 25 fps voli referirati. Radovi se u prvoj fazi prihvaćaju na DVD-u i VHS-u, dok je za skrinanje na festu potrebno imati (Digi)Betu, DV formate (PAL only) ili 35 mm i 16 mm film. Rezultate selekcije fpsovci će objaviti do 15. srpnja, a sam će se festival ukazati od 20. do 24. rujna 2006. na prošlogodišnjoj lokaciji – u Studentskom centru.  Svoje radove, dakle, slobodno pošaljite s ispunjenom prijavnicom na sljedeću adresu:
25 fps
Poljana Zdenka Mikine 10
10 000 Zagreb
.
A ako vam je ostalo još štogod nejasno ili biste samo malo zasurfali nakon dosadnog popodneva slobodno čekirajte ostatak na www.25fps.hr ili im se obratite na info@25fps.hr.

Komentari

Nema komentara.