No One Born Don't Like Porn! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      No One Born Don't Like Porn!

No One Born Don't Like Porn!

Što se desi kad se Matthew Barney, Larry Clark, Gaspar Noé.. pridruže Marini Abramović u nimalo suptilnom porno-omnibusu? Sundance padne u nesvijest!

m.b. 24.01.2006 0 komentara

No One Born Don't Like Porn!

Filmske obitelji misle kako je lijek za sve obiteljske probleme promjena mjesta stanovanja, a tako je i s obitelji Solomon. Svakodnevni život u Chicagu pokazao se stresnim pa čak i opasnim, kada kći Jess (Kirsten Stewart) u pijanom stanju skrivi prometnu nesreću u kojoj umalo strada njezin mlađi brat Ben (blizanci Evan i Theodore Turner), koji je od šoka zanijemio. Ambijent velegrada odlučuju zamijeniti slikovitom farmom suncokreta u Sjevernoj Dakoti, no pravi problemi počinju baš tamo.

Jess i Ben uskoro počinju svjedočiti neobjašnjivim događajima i susreću se s nevjericom svojih roditelja. Jess je davno izgubila njihovo povjerenje, a Ben ne može artikulirati ono što je vidio. Čudna zbivanja postaju još čudnija kada zlokobne vrane počinju okruživati farmu i napadati njezine ukućane, a kuća malo po malo počinje otkrivati dio svoje mračne prošlosti.

`Glasnici zla` su američki prvijenac Oxidea i Dannyja Panga, honkoških blizanaca koji su domaću publiku prestravili više nego solidnim `Okom` na prvoj Reviji azijskog filma. Braća Pang su svjetsku reputaciju izgradili snimajući horore, trilere i kriminalističke filmove s naglašenom socijalnom, obiteljskom i dramskom komponentom. Osim `Oka`, poznati su i po krimiću `Bangkok Dangerous` (1999), a njihov posljednji honkoški film, horor `Re-cycle` (2006) prikazan je na prošlogodišnjem Cannesu.

Sudeći po reakcijama kritičara, braća se Pang i nisu najbolje snašla u angloameričkom okruženju. Pohvaljeni su atmosferično režiran prvi dio filma,  stilizirana fotografija te gluma mlađahne Kristen Stewart (`Soba panike` Davida Finchera), dok su im mnogi zamjerili mnoštvo klišeja i predvidljivost cjeline. John Anderson iz `Newsdaya` filmu bi dodijelio samoosmišljenu nagradu `Tippi Hedren` za najbolju uopotrebu zlokobnih ptica na filmu dok bi obitelji Solomon dodijelio `Gdje vam je pamet bila?`, nagradu iz komparativne arhitekture jer su se uselili u kuću za koju bi `i Ray Charles vidio da je ukleta.`

James Berardinelli iz `Reelviewsa` kaže da `Glasnicima` uz silne posudbe iz filmova poput `The Amityville Horror`, `Ptice`, `The Grudge` i `Poltergeist` nije ostalo mjesta za vlastitu originalnost, a Gregory Kirschling iz `Entertainment Weeklyja` izrazio je svoju zasićenost azijskim duhovima poklicima poput `Pustite naše zombije da ponovno hodaju, ili čak trče!` i `Vratite našoj jezivoj djeci njihove lutke!`.

Braća Pang trenutno pripremaju `A Time To Kill`, remake ranije spomenutog `Bangkok Dangerous`. Stilizirana priča o gluhome plaćenome ubojici donijela im je uspjeh među azijskom publikom i kritikom, a nadamo se da remake najavljen za 2007. neće biti ništa slabiji. Unatoč tome što je u glavnoj ulozi Nicolas Cage, `čovjek sa stotinu lica`.

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.