Neka se glas lutaka čuje! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Neka se glas lutaka čuje!

Neka se glas lutaka čuje!

Zastor je pao, a publika je otišla doma. Zvijezde lutkarske predstave 'A Christmas Carol' bi se trebale vratiti u kutije. No, one su na pozornici, a umjesto publike gleda ih digitalna video kamera.

02.01.2004 0 komentara

Neka se glas lutaka čuje!

‘Oduvijek sam bila glumica’ - kaže Anne Page, lutka koja igra nećakinju glavnog lika (ujaka Scroogea). Naravno, Anne ne govori, a ovaj je intervju (u njeno ime) dala glumica Doniece Falcon, koja joj je udahnula život. Što radite u slobodno vrijeme? - Pa, većinu vremena provodim u kutiji - rekla je.

Jasonu Alexanderu (poznatom po ulozi Georgea iz Sainfelda), koji tumači ulogu Boba Cratchita, sinula je ideja da snime kratki film s lutkama za J.U.M.P. (Juneau Underground Motion Picture) Society festival. ‘Tijekom probe za predstavu, svi glumci bi nešto pitali: ili za savjete, ili bi svojim lutkama glumili slavne osobe. To mi je dalo ideju da snimimo kratki film iz perspektive lutaka.’- rekao je Alexander.

U suradnji s novinarom Patom Raceom, smislili su nekoliko početnih pitanja, dok su se ostala dolazila sama od sebe. Većina snimljenog materijala odnosi se na same lutke, a ne na glumce.

‘Htio sam da gledatelji lutke dožive kao prave glumce, da pričaju malo o svojim osobnim interesima.’- rekao je Race koji planira nastaviti s intervjuima lutaka i nakon slijedećih predstava. ‘Nisam ih do kraja upoznao prošlog vikenda. Potrebno je određeno vrijeme dok vam se ljudi ne otvore.’ - rekao je.

Kratki film će biti prikazan na J.U.M.P. Society festivalu koji će se održati u veljači u Juneau. Festival je prilika za filmaše-amatere da predstave svoj rad. A ovaj film je prilika da se konačno čuje što lutke misle :)

Komentari

Nema komentara.