Priključite se s nama na 25fps-ova! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Priključite se s nama na 25fps-ova!

Priključite se s nama na 25fps-ova!

Starta 1. Međunarodni festival eksperimentalnog filma i videa! Putovanje počinje danas u 16.30, a svečano je otvorenje u 21.00 u Kinu SC-a. Projekcije su besplatne!

filmski.net 21.09.2005 0 komentara

Priključite se s nama na 25fps-ova!

S iskrenim zadovoljstvom vas obavještavamo da se danas počinje rolati 1. izdanje festivala 25fps-a. Prvi bunt projekcija koji možete odgledati u MM centru SC-a rezerviran je za svojevrsni VIDEODROM specijal, obzirom da su i emisiji i festivalu roditelji – isti.

Dalje nastavljamo istim ritmom koji će prašiti narednih pet dana u SC-u – red predavanja, red popratnih programa, navečer konkurentske selekcije. A zatim i malo zabave, ugodnoga druženja s gostima festivala, a nadamo se i svim filmskim radnicima i filmoljupcima koji su u ovom programu prepoznalo svoj 'coup of tea'.

Ujedno, ako do sada niste, odsurfajte do službenoga sajta festivalskoga, proučite program, skoknite na raspored i sklopite samo svoj itinerar. Ukoliko već vrištite od sreće jer ćete neke od zaista genijalnih filmova vidjeti na velikome platnu – plus za vas i vašu informiranost. Ukoliko vam se nad glavom stvaraju upitnici, ništa zato, što god izaberete, nećete pogriješiti.

Festivalski su se selektori i selektorice zaista potrudili pribaviti nam neke od najnovijih i najvažnijih eksperimentalnih ostvarenja iz protekle dvije godine. Naglašavamo, jer nekada se to i zaboravi, eksperimentalni film po svojoj definiciji bi trebao počastiti vas nekakvim propitivanjem, inovacijom, dakle – ne propustite malčice izvježbati i vlastitu percepciju.

Osim novotarija, 25fps-ova nudi i odlične popratne programe starijih japanskih, ali i hrvatskih majstora, veliki broj radova Stana Brakhagea…

Festival traje do subote 24. rujna kada će žiri u sastavu - Fred Camper, američki teoretičar filma i videa, Calmin Borel, selektor za konkurencijski i Lab program na Clermont-Ferrandu te Hrvoje Turković, teoretičar, sveučilišni profesor i kustos,  izabrati tri najbolja rada koja ćete moći pogledati u nedjelju od 17.00 do 18.00 sati u Kinu SC-a.

Komentari

Nema komentara.