Završena 7. Škola medijske kulture u Trakošćanu - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Završena 7. Škola medijske kulture u Trakošćanu

Završena 7. Škola medijske kulture u Trakošćanu

U prelijepom su se Trakošćanu sakupili filmski znalci i radoznalci, iskoristili posljednje dane kolovoza ne bi li uspješno izmijenili ponešto vrijednih vještina.

filmski.net 29.08.2005 0 komentara

Završena 7. Škola medijske kulture u Trakošćanu

U drugoj polovici desetodnevna trajanja 7. Škole medijske kulture u Trakošćanu stotinjak je polaznika slušalo predavanja dr. Stjepka Težaka, dr. Mate Kukuljice, Jelene Bunijevac-Matičić, dr. Ante Peterlića, mr. Nikice Gilića, Diane Nenadić, mr. Irene Paulus, Joška Marušića, mr. Ive Škrabala, Zorana Tadića i Petra Krelje o metodičkom pristupu, filmskim analizama animiranog, dokumentarnog i igranog filma, ekspresionizmu i njegovu nasljeđu, dječjem filmu u funkciji medijske kulture u osnovnoj školi, povijesti filma, književnosti i filmu, eksperimentalnom filmu i videu, glazbi u filmu, hrvatskom filmu do 1941., povijesti animiranog filma, hrvatskom filmu od 1941., nepoznatom hrvatskom dokumentarnom filmu, uvodu u animaciju i zagrebačkoj školi te o stilskim obilježjima hrvatskog filma.

7. Škola medijske kulture završava danas, u ponedjeljak, 29. kolovoza, prezentacijom svih seminara i projekcijom video-radova snimljenih na video-radionicama.

Na video-radionici za dokumentarni film, pod vodstvom Damira Čučića, snimljeni su video-radovi 'Zagorje libre', 'Oaza'  i 'Zaljubljeno oko', na video-radionici za igrani film voditeljice Snježane Tribuson igrani video 'B/Mračne vode', u trajanju od sedam minuta, na video-radionici za TV-reportažu voditelja Dražena Ilinčića ostvarene su video-reportaže 'Direktno do 'direktora'', 'Koprivnica bez rešetaka' i 'Ljudi stari, muzej novi', a na video-radionici za animirani film sačinjen je trominutni 'Što je Angelina vidjela u Trakošćanu kolovoza 2005.'.

Specijalizirana video-radionica za kameru i snimanje pod vodstvom Silvestra Kolbasa proizvela je video 'Boja je svijetlo je boja' u trajanju od šest minuta, specijalizirana video-radionica za montažu Slavena Zečevića prikazala je tri vježbe svojih sudionika, a specijalizirana radionica za filmski scenarij, koju je vodio Goran Tribuson, dovršila je scenarije naslovljene 'Hvala što ne pušite', 'Klokan' i 'Pastrva ne'.

Sve prikazane video-radove pred polaznicima Škole medijske kulture komentira dr. Hrvoje Turković, a Škola završava s ovogodišnjim radom svečanošću podjele diploma za gotovo stotinu polaznika, ponajviše profesora hrvatskog jezika iz osnovnih škola diljem Hrvatske.      

Komentari

Nema komentara.