Program 14. Dana hrvatskoga filma - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Program 14. Dana hrvatskoga filma

Program 14. Dana hrvatskoga filma

Sljedeći je tjedan, od ponedjeljka do subote pa i sa nedjeljom, rezerviran za hrvatsku filmsku produkciju kratkog i srednjeg metra.

filmski.net 01.04.2005 0 komentara

Program 14. Dana hrvatskoga filma

Grupica je važnih (ja bih prije rekla umornih) muškaraca na presici povodom 14. DHF-a pokušala predstaviti program, no nećemo se baš na njih referirati jer bar na mene nisu neki ozbiljni utisak ostavili. Naročito direktor. Ali to je ionako tradicionalno, pa se nećemo puno dirat u star vrijednosti. Oslonit ćemo se na program, onaj službeni i onaj popratnoga karaktera, a o dojmovima koje će ostaviti isti – sljedeći tjedan.

Filmova je 63, podijeljeni su u kategorije imenom igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni, namjenski film i glazbeni spot. Tko su bilo selektori, tko je u žiriju provjerite u jednom našem ranijem članku u kojem piše da će i Dane otvoriti Oprosti za kung fu Ognjena Nesretnog Sviličića, no ništa od toga jer je glavni producent HRT u slušalicu Dana uspio procijediti samo tri riječi prije nego je veza pukla: Cinestar, Cinestar, Cinestar…..

Mjesto radnje je ipak SC, bar još ove godine, dok ga netko s većim moćima ipak ne pretvori u najisplativiji i najveći parking u centru grada. Njam…. Naslove po kategorijama provjerite na film.hr-u pa da i taj sajt nečemu posluži, a ne samo krivim kataloškim informacijama i neispunjenim obećanjima ili bolje kazati neispunjenim zadaćama za koje dobiva masne pare – iz našega džepa krenu, samo ne znam u čiji pristanu.

No da se ovo sve ne bi pretvorilo u brojanje mana projektu ili ljudima koji su na njega nakalemljeni, prelazimo na popratni program. Ukratko sročeno:
*ponedjeljak / utorak očekuje vas retrospektiva dokumentaraca, igranih, animiranih, eksperimentalnih, namjenskih filmova i glazbenih spotova. Bit će to prilika da pogledate neke filmove koje ste nekoć preskočili iz ovog ili onog razloga.
*utorak - filmovi sarajevskih autora poput prošlogodišnjeg pobjednika Rotterdama Srđana Vuletića, 'Put na mjesec' ili Žaličin 'Kraj doba neprijatnosti' ili Imamovićev '10 minuta'...
*četvrtak – ako niste do sad upoznajte se malo sa likom i djelom Vlade Kristla
*petak – retrospektiva filmova jednog od članova žirija – Želimira Žilnika

Za raspored svih filmova – klik po film.hr-u, a mi se oko iste teme čitamo sljedećeg tjedna.

Naslovna je izvadak iz glazbenog spota I Betcha Inaf Željke Biličić Zahirović i Ivana Slipčevića

Komentari

Nema komentara.