Kratka preporuka zlata vrijedi - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Kratka preporuka zlata vrijedi

Kratka preporuka zlata vrijedi

Sakupilo se zanimljivih DVDa različitih nacija i radova. Ima tu glazbenih spotova, animiranih filmova, grafičke uživancije. Sve jako dobro i jako nagrađivano.

07.09.2004 0 komentara

Kratka preporuka zlata vrijedi

Međunarodni Festival kratkog filma Oberhausen koji je ove godine proslavio svoj zlatni pir, a u suradnji s Goethe institutom napravio je svoj doprinos za spas njemačke pop kulture: DVD kompilaciju 15 eksperimentalnih njemačkih glazbenih video spotova koja je dostupna kroz Oberhausenov distribucijski program i Goethe Institute širom svijeta. U Zagrebu se isti nalazi u Vukovarskoj 64.

Ovaj DVD naziva ‘Oberhausen MuVi Prize: 15 clips to the rescue of pop culture’ sadrži video spotove iz razdoblja od 1998. do 2003., uključujući i neke uratke koji su bili u MuVi programu Oberhausen festivala. Za festival je Wim Wenders prilično vezan i smatra ga afirmativnim za svoje djelovanje: ‘Tu sam popušio svoju prvu cigaretu. Godinama sam gledao svaki film na Zapadnonjemačkim Danima i iščekivao svake godine te dane u Oberhausenu. Ti događaji bili su iznimno važni u mom životu i nesumnjivo su utjecali na moju odluku da se počnem baviti filmom.’

'Sensorama'

Na DVDu se, između ostalih, nalaze Klöfkorn/Husainov ‘Sensorama’ spot, Philipp Stoelzlov ‘Mr. X and Mr. Y’, te ‘Golden Zitronen’ Deborah Schamoni i uradak simpa naziva ‘15 works out to upset music video viewing habits’ iliti ’15 vježbi koje će vam smetati pri gledanju video spotova’ Graw Böcklerera.

45. broj magazina Reperage na svojih 48 stranica donosi portrete francuske animacije s ovogodišnjeg Annecya i DVD ‘Annecy 2004: Animatic vol. 1’ na kojem se nalaze radovi Vincenta Bierrewaertsa (‘Le Portefeuille’), Konstantina Bronzita (‘Au bout du monde’), Bill Plymptona (‘Eat’), Chris Shepherda (‘Dad's dead’) i Virgil Widricha (Fast Film). Ako nemate nikoga u Francuskoj da vam ga kupi, za 9.90EUR imate ga ovdje.

'Eat'

Lanac video trgovina ‘The Blockbuster’ i Emmefilm u suradnji sa talijanskim ministarstvom kulture izdali su talijanske kratke filmove na DVDu pod nazivom ‘A Tutto Corto - I Corti Blockbuster’ na kojem se nalaze nagrađeni filmovi iz Shorvillage arhive. Neki od zastupljenih autora i filmova iz 2003. su Paola Livia Randi (‘Giulietta Della Spazzatura’), Barbara Caggiati (‘Parole Rubate’) i  Antonio Petti (‘Giusto In Tempo’). DVD se nalazi u Blockbusterovim trgovinama u blizini vaših talijanskih rođaka i na Shortvillage sajtu.

O Onedotzerou smo već u tri navrata pisali (1,2,3), a upravo je izašao drugi DVD pod nazivom ‘Select DVD2’ koji sadrži uratke sa prošlogodišnjeg onedotzero7 festivala. DVD je vrhunski vizualno auditivni doživljaj za koji su se pobrinulii Chris Shepherd, Lobo, Tim Hope, Shynola, Slinky Pictures, Ed Holdsworth, Black Strobe, Lambchop, Legowelt i mnogi drugi. Što je sve na njemu, pogledajte i naručite ovdje.

Komentari

Nema komentara.