Od Europe do Everesta - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Od Europe do Everesta

Od Europe do Everesta

'Nosferatu' stiže u Europu, MSU i Animafest pozivaju vas da uredite fasadu, Blank organizira dobrotvornu aukciju a filmaši su se oprostili od Krste Papića.

s.p. 13.02.2013 0 komentara

Od Europe do Everesta

U dvorani zagrebačkog kina Europa gledatelji će imati priliku na velikom filmskom platnu gledati projekciju kultnog njemačkog nijemog filma 'Nosferatu', neautoriziranu filmsku adaptaciju poznatog romana o Drakuli Brama Stokera, a orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića projekciju će pratiti živom izvedbom glazbe iz filma. Više informacija potražite ovdje.

Muzej suvremene umjetnosti i Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb žele dati priliku autorima da svoje video radove prezentiraju široj publici na Medijskoj fasadi MSU-a. Od pristiglih prijava bit će odabrani video radovi koji će se projicirati na Medijskoj fasadi MSU-a, od 21. svibnja do 9. lipnja 2013., i to povodom 23. izdanja festivala. Pravila i uvjete za prijavu radova pročitajte u Pravilniku, a prijavnicu možete pronaći ovdje.

Filmska udruga Blank organizira donacijsku Valentinovo akciju koja se može vidjeti na ovom linku. Na licitaciji se nude predmeti političkih stranaka, a prikupljena sredstva idu u fond za produkciju debitantskih filmova. Licitirati se može preko Facebooka, do 14.2. do 18h.

Četvrto izdanje programa JFF EDU-DOX u organizaciji Festivala židovskog filma nastavlja se projekcijom američkog dokumentarnog filma 'Everest: Uspon za mir' redatelja Lancea Trumbulla u subotu, 16. veljače u 19.00 sati u Dokukinu KIC. 'Everest: Uspon za mir' je dokumentarac koji kroz spektakularno putovanje triju planinara različitih vjera i kultura progovora o stoljetnim previranjima i ratnim razaranjima u Jeruzalemu.


'Everest: Uspon za mir', trailer.

Udruga Filmaktiv poziva mlade ljude (15-30) da se prijave na radionice primijenjenog videa. Prijave moraju sadržavati kontakt i osnovne podatke o prijavitelju/ci, točno naznačene radionice za koje se prijavljuje te kratki opis dosadašneg iskustava na području filma i videa. Prijave se šalju na e-mail adresu filmaktiv@filmaktiv.org, pod naslovom 'Prijava za primijenjeni video', najkasnije do 20. veljače 2013.

Pozivaju se autori da do 1. travnja 2013. prijave svoje kratke animirane filmove za sudjelovanje u natjecateljskom programu 3. Međunarodnog festivala animacije Supertoon. Ovogodišnje izdanje Supertoona održat će se od 28. srpnja do 2. kolovoza 2013. u Šibeniku. Detaljne informacije o natjecateljskim kategorijama, načinu i uvjetima prijave mogu se pronaći na službenoj stranici festivala.

U petak, 15.02.2013. ugasite TV i dođite u 19.00 sati u Booksu na još jednu CeKaPe-ovu tribinu. Kada već ne možete gledati kvalitetne domaće TV serije jer ih nema, pokušajte zajedno s gostima, Nenadom Polimcom i Sašom Runjićem, odgovoriti na pitanje: Zašto ih nema i hoće li ih biti?!

12. veljače u 11 sati u kinu Tuškanac, filmski svijet se oprostio od nedavno preminulog Krste Papića. Na komemoraciji, osim članova obitelji i porodice, prisustvovali su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić te mnogobrojni prijatelji, suradnici i kolege. Redatelji Petar Krelja, Veljko Bulajić, Antonio Nuić i Vinko Brešan te scenarist i skladatelj Mate Matešić prisjetili su se i prijateljstva i suradnje i Krstine društvene angažiranosti, beskompromisnosti i hrabrosti i svega pozitivnog što je Kike predstavljao u hrvatskoj kinematografiji.

Komentari

Nema komentara.