Škole za filmaše - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Škole za filmaše

Škole za filmaše

Održavaju se radionice snimanja filmova i filmskog šminkanja, a predstavljeni su i radovi najboljih studenata ADU.

s.p. 30.01.2013 0 komentara

Škole za filmaše

U ponedjeljak, 18. veljače u 19:00 h, u kino dvorani Kino kluba 'Zagreb' na Trgu žrtava fašizma 14, održat će se uvodno predavanje 'Radionice scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže'. Svaki dio ima svog posebnog specijaliziranog predavača, tako da prvi dio - scenarij i režiju, predaje naš redatelj Mladen Burić, diplomirani redatelj i predsjednik Kinokluba Zagreb. Kameru i rasvjetu predaje Almir Fakić, filmski i TV snimatelj, dok montažu predaje Staša Čelan. Na samom kraju radionice polaznike čeka komisijski ispit, te po položenom ispitu postaju članovi Kinokluba Zagreb. Dodatne informacije mogu se saznati na potpuno neobveznom uvodnom predavanju gdje će biti prisutni svi predavači. Kontakt: Tin Žanić, tinzanic@gmail.com, t: 095-1111-221.

MEDIA MAKE UP SCHOOL, škola šminkanja za TV i film organizira tečaj ITEC Basic Make Up Course. Tečaj je otvoren za početnike, ali i za one koji žele svoje znanje okruniti međunarodnom diplomom. Tečaj traje dva tjedna (svakodnevno od 10.00 do 16.00 sati ili tijekom šest tjedana - tri puta tjedno 18.00 do 21.00 sat. Predavanja su na hrvatskom i na engleskom jeziku. Po završetku tečaja polaznici prolaze praktični ispit i imaju mogućnost polaganja međunarodno priznatog ITEC ispita u The International Make up Academy u Dublinu. Tečaj počinje 4. ožujka 2013. Upisi su u tijeku, a prijave se vrše putem e-maila tinajesenkovic@gmail.com.

Otvoren je novi natječaj za filmske stvaraoce iz Jugoistočne Europe za sudjelovanje u CineLink radionicama za razvoj projekata i na koprodukcijskom sajmu CineLink. Rok za prijave je 15. ožujka 2013. CineLink je okosnica industry dijela Sarajevo Film Festivala i platforma za razvoj i financiranje pažljivo odabranih projekata iz Jugoistočne Europe predodređenih za europsku koprodukciju. U okviru selekcija CineLink, CineLink Plus i Work in Progress, platforma podržava projekte u svim fazama razvoja, kao i projekte u produkciji i postprodukciji. Detalji o natječaju mogu se pronaći na ovom linku.

Na upravo održanim izborima za novo vodstvo ASIFA-e, Međunarodne asocijacije animiranog filma, američki autor animiranih filmova Edward Desroches izabran je za novog predsjednika, a glavna tajnica Vesna Dovniković izabrana je za peti trogodišnji mandat, čime je potvrđeno povjerenje članova iz 37 zemalja na svim kontinentima u njen dosadašnji 12-godišnji rad. Vesna Dovniković aktivna je u filmskoj animaciji od 1980. godine, kad je ušla u organizaciju Svjetskog festivala animiranih filmova u Zagrebu.

U subotu je izvedbom 'Gospođice Julije' zatvorena Prva revija nastavne produkcije ADU. Nakon dva dana kazališnog programa, u petak je, uz projekciju nagrađenih studentskih filmova,  potpisan i ugovor o poticanju mladih filmaša između Akademije i Hrvatskog audiovizualnog centra, pri čemu je njegov ravnatelj, Hrvoje Hribar uputio poruku studentima Akademije: 'Vjerujemo da ćete znati iskoristiti potencijale koje vam pruža ova sredina, te stvoriti još bolje okruženje za one koji tek dolaze'.

Komentari

Nema komentara.